Vodní sporty, které stojí za to vyzkoušet

Komerční sdělení 18. května 2023 | 10:57 — redakce
Léto je doba, kdy si rádi užíváme užívá relax u vody. Co ale tentokrát kromě opalování vyzkoušet nějaké ty vodní sporty? Že vás plavání moc nebere? Věřte, že existuje celá řada vodních sportů, při kterých uděláte nejen něco pro zdraví, ale zároveň si užijete zábavu a adrenalinové zážitky. Přinášíme vám seznam několika vodních sportů, které byste letos v létě měli rozhodně vyzkoušet.
Další 2 fotografie v galerii
Vodní živel může být nebezpečný především pro děti a méně zdatné plavce / archiv klienta

Potápění a šnorchlování: Objevte krásu podmořského světa

Pod hladinou oceánu se skrývá fascinující a krásný svět. Potápění vám umožní prozkoumat podmořský život a objevit úchvatné korálové útesy, tropické ryby a vraky lodí. Při potápění se můžete alespoň na chvíli stát součástí úžasného vodního světa a zažít neuvěřitelná dobrodružství. Pokud si netroufáte na potápění, vyzkoušejte alespoň šnorchlování, při kterém uvidíte rybičky a další mořské tvory.

Windsurrfing: Naberte vítr do plachet

Pokud milujete vítr ve vlasech a pohled na vodní hladinu, bude windsurfing právě pro vás. Tento sport kombinuje elementy plachtění a surfování. Na speciálním prkně se budete pohybovat po vodě a využívat sílu větru. Během winsurfingu potrénujete rovnováhu a střed těla. To se vám bude hodit i v běžném životě. Přestože windsurfing vyžaduje trochu tréninku a zkušeností, jde o neuvěřitelně zábavný způsob, jak strávit den u vody.

Stand-up paddleboarding: Procvičte rovnováhu a užijte si vodu naplno 

Stand-up paddleboarding (SUP) je jednoduchý, ale zábavný sport, který získává stále větší popularitu. Paddleboard je speciální deska, na které se pohybujete pomocí pádla. Je to skvělý způsob, jak trávit čas u vody a zároveň posilovat své tělo. Veškerou výbavu na SUP i další sporty najdete v nabídce e-shopu Sportano.

Vodní lyžování a wakeboarding: Skvělá zábava pro milovníky adrenalinu

Pokud hledáte aktivitu plnou adrenalinu, zkuste třeba vodní lyžování. Tento populární adrenalinový vodní sport nabízí nejenom vzrušení a dobrodružství, ale budujete při něm také kondici. Při jízdě na vodních lyžích jste taženi člunem či lanovkou. Vaším úkolem je udržet co nejdéle rovnováhu. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo pokročilý, vodní lyžování nabízí nezapomenutelný zážitek. Vodní lyže se půjčují na místech, kde se vodní lyžování provozuje, ale samozřejmě je lepší si pořídit svoje vlastní. Mrkněte třeba na adresu https://sportano.cz/wakeboarding/vodni-lyzovani

Wakeboarding se vyvinul z vodního lyžování, ale v oblíbenosti ho v poslední době dokonce překonává a stává se oblíbeným sportem po celém světě. Při jízdě jste připevnění k prknu, které je podobné snowboardu a táhne vás za člunnebo lanovka. Cílem wakeboardingu je získat stabilitu na prkně a sklouznout po vodě, zanechávajíc za sebou "stopu" v podobě vlny, nazývanou "wake".

Při wakeboardingu si můžete zkoušet různé triky, skoky a obraty, což dodává tomuto sportu jeho unikátní charakter. Tento sport není jen pro profíky. Může být zábavný a přístupný pro každého. Wakeboardovou desku si můžete zapůjčit na místě, kde se wakeboarding provozuje, nebo si pořídit svoji vlastní. Širokou nabídku wakeboardů najdete na adrese https://sportano.cz/wakeboarding/wakeboardove-desky.

Buďte na sebe opatrní

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv sport, přistupujte k němu s respektem a nepřeceňujte své síly. Vodní živel může být nebezpečný především pro děti a méně zdatné plavce. Pokud se vydáte do větší hloubky, zvažte také pořízení plavací vesty, nebo jiných ochranných prostředků pro pohyb na volné vodě a vyvarujte se požití alkoholu před vstupem do vody.

Související články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu