Toyger je mazlivá kočka, která vypadá jako malý tygr. Za její pořízení si ale připlatíte

Mazlíčci 19. dubna 2020 | 17:27 — Anna Novotná
Máte rádi kočky a chcete mít takovou, kterou jen tak někdo nemá? Zvolte plemeno Toyger, které vypadá jako malý tygr. Za jeho pořízení si sice připlatíte, ale budete mít mazlivého, inteligentního a nevšedního parťáka.
Další 3 fotografie v galerii
Toyger má hebkou srst podobající se tygrovi / Depositphotos

Chovatelů tohoto plemene není příliš mnoho, proto počítejte s tím, že za pořízení zaplatíte tisíce i desítky tisíc korun. Částka za chovného jedince se může vyšplhat i na víc, takže tato kočka rozhodně není pro toho, kdo má hluboko do kapsy.

Hračka a tygr

Název plemene vznikl od slov toy, což je hračka, a tiger, protože vypadá jako tygr. Volně se to dá přeložit jako malý tygřík, který s sebou ale rozhodně nepřináší taková bezpečnostní rizika jako velký tygr. I když vypadá jako malý tygr, přece jen je to stále kočka, která je mazlivá a hravá.

Toyger je malá kočkovitá šelma. Plemeno je určené pro chov v bytě, nepotřebujete tedy žádný výběh. Pokud ale máte zabezpečenou zahradu nebo balkon, kočka to určitě přivítá. Je totiž velmi zvídavá a inteligentní, takže ráda chodí na průzkum. Hodí se i do domácnosti k dětem, se kterými si ráda bude hrát. Vyjde s ostatními zvířaty, takže se nemusíte bát ji pořídit k psovi nebo jiné kočce.

Toyger je přítulná, a proto počítejte s tím, že bude neustále vyžadovat vaši pozornost. Jen tak lehce se jí nezbavíte. Musíte se jí naopak věnovat a kvůli její hravosti ji i bavit. Čím více hraček jí pořídíte, tím spokojenější kočka bude. Přivítá i různé prolézačky, zkusit můžete hlavolamy nebo překonávání překážek.

Kvalitní strava

Plemeno nemá žádné speciální dietní požadavky na stravu oproti jiným kočkám. Postačí kvalitní mokré nebo suché pokrmy a čerstvá čistá voda. Pokud bude kočka obézní, může to vést ke zkrácení doby jejího života. Kromě toho mohou mít srdeční problémy. Proto je potřeba chodit pravidelně k lékaři.

Kočka má krásně hebkou a jemnou srst, která navíc působí dobře i na oko. Nepotřebuje příliš velkou péči. Občas ji postačí vykartáčovat a také pohladit. Barva srsti je hnědá, oranžová a bílá. Oproti jiným kočkám mají kočky Toyger rády vodu, a proto se nemusíte bát ani koupání. Plemeno se dožívá 10 až 15 let a ve výjimečných případech i více. Psali jsme také: Jsou chytřejší psi, nebo kočky? Vědci prozradili, která plemena si vedou nejlépe.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu