Vytvořte si nádherné podzimní dekorace. Za pár korun nadělají hodně parády

Ostatní 07. září 2020 | 09:44 — Helena Malá
S každým ročním obdobím se mění i interiérové a exteriérové dekorace. Ty letní už brzy nahradí podzimní. Září barvami a prosluní vám i pošmourný den. Navíc k jejich vytvoření vám postačí pár přírodnin a trocha fantazie.
Dalších 10 fotografií v galerii
Podzimní dekorace vůbec nepůsobí pošmourně / Pixabay

Podzimní dekorace hýří barvami od žluté přes zelenou, hnědou a červenou až po oranžovou. Obrovskou výhodou podzimních dekorací je, že za ně nemusíte utrácet majlant v obchodě. Stačí si vyjít do přírody na procházku a nasbírat si cestou dostatek přírodnin. Doma z nich pak vytvoříte dekorace raz dva. Co se vám může hodit?

Dýně

Pokud si na zahradě pěstujete dýně, máte vyhráno. Právě ty totiž k podzimu neodmyslitelně patří a můžete jimi odekorovat okno, stůl i prostor u vstupních dveří do bytu či domu. Nádherně vypadají nejen ty oranžové nebo žluté, ale i zelené, červené či žíhané. Obrovskou parádu vám udělají také okrasné dýně. Lidé si je pěstují nejen na zahradách, ale i ve větších nádobách na balkoně.

Jablka

I zdánlivě obyčejná jablka vám mohou posloužit k vytvoření neotřelé podzimní dekorace. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Stačí dát jablíčka do pěkné mísy. Kdo chce, může ještě mísu obtočit třeba šlahounem břečťanu.

Listí

Na podzim se vždy nádherně vybarví listí stromů, čehož opět můžete využít k vytvoření dekorací. Barevné listy můžete jen tak položit na okenní parapet k další podzimní dekoraci, nebo je můžete navléct na nit a řetězem pak ozdobit třeba okno. A pokud si rádi dáváte na dveře věnce, můžete jej vtvořit právě z barevného podzimního listí.

Podzimní květiny

I na podzim se daří mnoha rostlinám. Osázejte jimi truhlíky nebo květináče. Výběr je opravdu široký, pořídit si můžete astry, chryzantémy, vřesy, macešky, starček, třapatku, rozchodník, sasanky, hvězdnice a další. Typickou podzimní rostlinou je také mochyně. Její oranžové lampiony jsou součástí kdejaké podzimní dekorace. Stejně jako stříbrné židovské peníze, jak se lidově říká měsíčnici roční. A ozdobu vám na podzim nemusejí dělat jen ušlechtilé krásky, i v přírodě najdete ještě pár rostlin, které si můžete dát do vázy. Třeba řebříček, větvičky jeřabin, hlohu či rakytníku.

Mech a šípky

Krásné dekorace vytvoříte také z mechu. Bochánky mechu můžete dát třeba do košíčku, mističky nebo plechového kyblíčku. A pokud chcete zelenému mechu dodat barevný akcent, doplňte dekoraci třeba červenými šípky nebo jinými barevnými přírodninami. Mech ovšem nemusí být vždy vítaný, třeba na střeše může škodit. Jak dostat mech ze střechy, jsme psali zde.

Kaštany

Při vytváření podzimních dekorací nesmíte zapomenout ani na kaštany. Jestli z nich pomocí špejlí vytvoříte společně s dětmi roztomilá zvířátka a další postavičky, nebo je necháte jen tak, záleží už na vás. Každopádně v podzimní dekoraci by chybět neměly.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu