Ozdobte dveře svého bytu či domu neotřelou jarní výzdobou. Může mít tvar věnce i zajíčka

Ostatní 29. března 2021 | 17:35 — Helena Malá
Mnozí lidé rádi zdobí své příbytky podle ročních období a nezapomínají přitom ani na dveře do bytu či domu. Obvykle volí dekoraci v podobě kulatého věnce. Zkuste být letos kreativnější a klasický věnec vyměňte za jinou výzdobu.
Dalších 6 fotografií v galerii
Na dveřích nemusí viset jen tradiční ozdoba ve tvaru věnce / Pixabay

Kulatý věnec je klasika a určitě jím nic nezkazíte. Snadno jej vyrobíte i sami. Velkým pomocníkem je polystyrenový či slaměný korpus, vyrobit si ale můžete základ věnce také z ohebného proutí. Pokud ale máte rádi změnu a neotřelé nápady, zkuste letos jarní výzdobu vašich dveří pojmout trochu jinak. Přinášíme vám několik tipů.

Proutěná taška

Jestliže máte doma měkkou proutěnou tašku, jakou lidé často nosí třeba na pláž, můžete ji použít i na dekoraci dveří. Naaranžovat do ní lze živé i umělé květiny. Řezané květy dejte do navlhčené aranžovací hmoty, ať vám déle vydrží, taška však unese i malé květináčky. Aby rostliny nebyly v tašce utopené, je třeba ji předem zaplnit třeba zmačkanými novinami.

Plechové nádoby

Milovníci vintage stylu ocení plechové nádobky a kyblíčky a vůbec nebude vadit, když budu trochu oprýskané. Na dveře je ideální zvolit takové, jejichž jedna strana je zploštělá, ale použít lze i klasické kulaté tvary. Pak můžete do nádoby dát jak řezané květiny, tak ty v květináčcích.

Bedýnka či truhlík

Mile působí také dekorace v bedýnce či truhlíku. Je však třeba zvolit spíše užší tvary, velká bedna od ovoce by na dveřích působila poněkud nepatřičně. Jak potom bedýnku či truhlík nazdobíte, je už čistě na vás. Inspiraci najdete i ve fotogalerii pod článkem.

Starý deštník

Pro jaro je typické "aprílové" počasí, a tak není od věci vytvořit na dveřích dekoraci z deštníku. Do pootevřeného paraplete lze opět naskládat živé květy, nakvetlé proutky kočiček či zlatého deště a podobně.

Hranatý věnec

Pokud se bojíte větších experimentů, zkuste vytvořit zajímavou podobu klasického věnce, jen s tím rozdílem, že nebude kulatý, ale hranatý. I taková zdánlivá maličkost promění běžnou dekoraci v nevšední výzdobu, která okamžitě přitáhne oči kolemjdoucích.

Zajíček

Na dveřích vám může dělat radost i veselá výzdoba třeba v podobě zajíčka. Figurku si můžete vyrobit například pomocí ohebného proutí. Nebo si vezměte klasický proutěný věnec a zezadu k němu pomocí aranžovacích drátků připevněte ouška. Ta vytvoříte buď z proutí, nebo třeba z kusu pevné látky. Nezapomeňte si včas zasadit velikonoční osení, jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu