Jaké barvy ovládnou letošní Vánoce. Vládnout bude zlatá se stříbrnou v kombinaci s modrou

Dům 20. listopadu 2021 | 10:27 — Kateřina Kofroňová
Na letošní Vánoce se všichni těší více než obvykle. Loňské Vánoce jsme museli strávit v izolaci a setkání s rodinou bylo nutné se vyhýbat. Nezbývá než si přát, aby letošní svátky byly o poznání jiné a kontakt s širší rodinou nebyl opět znemožněn. Buďme ale pozitivní a pojďme se podívat, jaké trendy ovládnou letošní Vánoce.
Další 2 fotografie v galerii
Recyklace, udržitelnost, ale zároveň barvy a neobvyklé kombinace / Unsplash

Vánoce by neměly být nekončícím maratonem, ve kterém se snažíme vyhrát boj s časem a nakoupit nespočet dárků pro své blízké. Měly by být pohodovými svátky, kdy se všichni sejdou a... no tak dobře, všichni chceme mít krásné Vánoce s dárky, cukrovím, dekoracemi, světélky, tak přestaňme ztrácet čas a pojďme se podívat, co letos bude zaručeným hitem.

Pokud se už dostáváte do sváteční nálady a přemýšlíte, jak vyzdobit svůj domov tak, aby se vám to líbilo a bylo to podle nejnovějších trendů, přinášíme vám seznam všeho, co potřebujete vědět. Odborníci z Velké Británie se usnesli, že letošním tématem bude udržitelnost a vévodit by měla stříbrná a zlatá v kombinaci s modrou.

Rustikální tón

Pokud se při výzdobě domácnosti každý rok rádi držíte nějakého tématu, tak vězte, že tím letošním je rustikální a domácký tón. Obrovským trendem je výroba vlastnoručních dekorací, které vás nic nestojí a jsou vhodné i jako vánoční dárek. Samozřejmě nejlépe z přírodních materiálů, které neničí životní prostředí, jako je dřevo, šišky, peří nebo sušené ovoce.

Udržitelnost

Hlavním tématem Vánoc bude letos udržitelnost, jelikož čím dál tím více slyšíme o změnách životního prostředí, které je potřeba řešit. Tento trend se promítne i do prostření vánočního stolu. Ubrus volte z přírodních materiálů, nápoje by měly přijít do recyklovatelného skla a pokud chcete letos koupit nové sváteční talíře, porozhlédněte se po těch, které někdo vlastnoručně vyrobil, než abyste podporovali obrovské obchodní řetězce. K výzdobě použijte přírodní materiály, staré ozdoby nebo loňská vánoční přáníčka. Vše ve znamení udržitelnosti a recyklace. Laďte do sněhově bílých odstínů v kombinaci s matným stříbrem a čirým sklem.

Barvy 2021

Když se zeptáte kohokoliv ve svém okolí, řekne vám, že vánočními barvami jsou zelená, červená a zlatá. Pokud ale chcete jít s nejnovějšími trendy, nebojte se k bílé, stříbrné či zlaté přidat i další barvy, jako například malinovou, švestkovou a barvu hroznů. Vytvoříte tak prudce elegantní, ale dramatický a sofistikovaný vzhled. Letošní Vánoce jsou také ve znamení udržitelnosti a přírodních materiálů, takže volte zemité, tlumené tóny a přírodní prvky.

Vánoční věnec

Pokud jste zvyklí si vánoční věnce kupovat, vsaďte letos na vlastnoruční výrobu. Pozvěte své přátele, nebo je naopak pro přátele připravte sami nebo se svými dětmi. Zapojte svou fantazii a nebojte se neobvyklých kombinací. Do vánočních věnců tak můžete zakomponovat i čerstvé květy, sukulenty nebo eukalyptus. Dále čtěte: Vyrobte si vánoční ozdoby se svými dětmi. Originální, krásné a prakticky zadarmo.

Zdroj: goodhousekeeping.com, countryliving.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu