Dejte starým gumám nový život. Vykouzlete z nich třeba sněhuláka

Ostatní 28. prosince 2021 | 10:16 — Helena Malá
Starých gum, které už vašemu autu neposlouží, se nemusíte nutně hned zbavovat. Dají se z nich vytvořit různé věci, mimo jiné také vánoční ozdoby. Připadá vám to nemožné? Možná budete mile překvapeni.
Další 4 fotografie v galerii
Staré gumy se mohou proměnit ve vánoční dekorace / Unsplash

Pokud si myslíte, že staré ojeté gumy nelze proměnit v něco pěkného, jste na omylu. Běžně ze starých gum vyrábějí kutilové různé sedáky, konferenční stolky a podobně. A dokonce z nich lze vyrobit také originální vánoční ozdoby.

Baňka

Spojení staré gumy a baňky se může na první pohled zdát nepochopitelné, ale výsledek vás přesvědčí o opaku. Obří gumovou baňku si samozřejmě nepověsíte doma v obýváku na stromek, ale venku u vchodu vám poslouží jako zajímavá dekorace.

Postup je docela snadný. Z překližky si vyřežte dvě kulaté desky podle velikosti gumy a přilepte je z obou stran na gumu. Pak vše nastříkejte, k Vánocům se hodí třeba červená barva, ale klidně můžete zvolit i zlatou, stříbrnou, modrou či jakoukoliv jinou. Na nastříkanou desku potom nalepte ozdoby, třeba sněhovou vločku. Nebo můžete vytvořit nějakou dekoraci z okrasného řetězu na vánoční stromek. Kdo umí malovat, může se o výzdobu gumové baňky postarat i sám.

Aby guma vypadala opravdu jako baňka, musíte ji doplnit i o kovovou sponku s očkem na zavěšení. Tu vytvoříte pomocí plechovky a drátku. Plechovku seřízněte, provrtejte dírky, těmi provlečte drátek do tvaru očka a dole jej nechejte dostatečně dlouhý, abyste mohli konce zapíchnout do gumy. Do pneumaiky si před tím vyvrtejte dvě dírky.

Sněhulák

Z gum můžete postavit také sněhuláka. Nachystejte si potřebný počet gum a nastříkejte je na bílo. Jakmile gumy zaschnou, poskládejte je na sebe. Pak už jen stačí domalovat obličej a knoflíky na těle. Na hlavu vytvořte nějakou pokrývku a sněhulák je hotový. Bude vám dělat radost i v době, kdy sníh roztaje. Nápady na další sněhuláky, kteří odolají slunečním paprskům, jsme přinesli v článku zde.

Vánoční stromek

Další možností je vytvořit z pneumatik vánoční stromek. Podmínkou ale je, že musíte mít více pneumatik, ale hlavně různých rozměrů, abyste z nich dokázali poskládat jehlan. Pak už jen stačí pneumatiky na sebe naskládat, zabezpečit proti pádu, nastříkat zelenou barvou a ozdobit dle svého gusta. Ideální jsou různé vánoční řetězy, na které lze navěsit baňky, nejlépe plastové.

Vánoční věnec

Kdo chce, může si z gumy vyrobit také obří věnec. Opět ho nastříkejte ideálně zelenou barvou a dozdobte. Na dveře ho sice nepověsíte, ale udělá vám parádu i jen tak opřený o dům. A budete mít jistotu, že odolá jakýmkoliv rozmarům počasí.

Zdroj: Autorský článek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu