Mezi psy existují i velmi neobvyklá plemena. Třeba pes, který neštěká

Mazlíčci 11. března 2020 | 11:18 — Helena Malá
Chcete si pořídit psa, ale ne jen tak ledajakého? Pak byste se měli poohlédnout po nějakém zvláštním plemeni. Existuje jich dost, takže budete mít z čeho vybírat.
Další 3 fotografie v galerii
Unikátních a neobvyklých psů existuje hodně, někteří mají šest prstů, jiní dokáží lézt po stromech / Depositphotos

Na světě je hodně lidí, kteří mají potřebu se lišit od ostatních. A když si pak pořizují psího domácího mazlíčka, nechtějí se spokojit jen s pudlem, vlčákem nebo jiným známým plemenem. Touží si pořídit opravdu nezvyklého pejska, kterého každý nezná. Pokud i vy toužíte po neobvyklém psím kamarádovi, určitě objevíte toho pravého. Netradičních plemen je totiž hodně. Představíme vám tři z nich.

Basenji

Toto jedinečné plemeno je nejznámější tím, že neštěká. Neumí to, místo toho vydává zvuky podobné jódlování. Ve světě psů nejspíš nenajdete čistotnější plemeno. Basenji o sebe opravdu dbá a denně tráví spoustu času čištěním své srsti jako kočka. Nečekejte ale od něj absolutní poslušnost. Basenji se všemu naučí rychle, ale nikdy z něj nebudete mít psa, který poslechne jakýkoli povel v jakékoli situaci. Basenji je velká osobnost se svým vlastním mozkem. A to vám bude dávat denně najevo.

Catahoula - leopardí pes

Louisianský leopardí pes je velmi inteligentní, ale svébytný – na někoho až příliš. V žilách mu koluje krev červeného vlka a potřebuje určitou míru svobody, a to i v rozhodování. Není to typický „gaučák“ a nehodí se pro každého. Koho ale jednou okouzlil, ten už jiné plemeno nechce.

Pes má obvykle modré oči a unikátní leopardí vzor na těle. Tito psi jsou dodnes používáni k lovu veverek, protože jsou schopni vylézt na strom. Mají blány mezi prsty, což jim umožňuje lepší pohyb v bahnitém terénu a ulehčuje plavání. Další zajímavostí je, že milují ovoce a zeleninu, stejně jako jejich prapředek, červený vlk.

Norský lundehund

Vzhledem norský lundehund připomíná obyčejného voříška. Má nepřirozeně velké špičaté uši, podivně protáhlé končetiny, štětinatý ocas. Největší zvláštností tohoto psa je, že má šest prstů na každé noze. Díky tomu dokáže šplhat i po příkrých útesech.

Jeho tělo mu také dovolí otočit hlavu dozadu přes rameno tak, že se až dotýká zad. Norský lundehund umí také zavřít ušní kanálky, což mu slouží jako ochrana proti nečistotám a vlhkosti. O tom, co vám pes sdělí, než opravdu kousne, jsme psali zde.

Související články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu