Kočka je citlivá na negativní zóny. Díky ní poznáte, kam si nedávat postel nebo jaké máte zdravotní potíže

Mazlíčci 23. srpna 2021 | 08:22 — Anna Novotná
Ne nadarmo se o kočkách říká, že mají šestý smysl. Dokáží totiž rozpoznat mimo jiné potíže s ledvinami, reprodukčními orgány, močovým ústrojím nebo blížící se infarkt. Pokud si získáte její důvěru a budete vůči jejím projevům vnímaví, můžete od ní získat poměrně zajímavé informace.
Dalších 5 fotografií v galerii
Kočky mají šestý smysl, naslouchejte jim / Depositphotos

Bylo vypozorováno, že kočky jsou citlivé vůči geopatogenním zónám. Její citlivost tedy můžete využít ve svůj prospěch.

Kam si nestavět postel

Kočky vyhledávají geopatogenní zóny. Z nich totiž vychází infrazvuk, který kočkám připomíná předení. Tato místa proto nejsou vhodná pro umístění postele nebo jako pracovní prostor, kde byste se nemuseli cítit komfortně. Citlivější jedinci by při dlouhodobějším pobytu na takových místech mohli cítit například bolest hlavy.

Tím, jak jsou kočky vnímavé vůči negativním energiím, mohou být přínosné i pro své páníčky. Například rozpoznají, že máte potíže v oblasti břicha, proto si vám na něj budou často sedat či lehat. Člověk si řady signálů, že má v této oblasti nějaký problém, vůbec nemusí všímat. Na kočičí instinkt byste však měli vsadit a vyhledat lékaře, který provede přesnou diagnostiku. Často tak lze zachytit nějaké závažnější potíže v jejich rané fázi.

Kočka a hrozící infarkt

Jestliže se vám kočka snaží dostat k hlavě nebo k ní uléhá, můžete mít potíže s vyšším krevním tlakem. Zkušenosti chovatelů také říkají, že kočka pozná i blížící se zánět dolních cest dýchacích, a to v případě, že si vám lehá na hrudník. Toto chování však může mít závažnější význam. Může značit i nemocné srdce nebo dokonce náběh na infarkt. Stejné potíže můžete mít, jestliže vám kočka sedá nebo lehá na levou lopatku nebo rameno.

Kočky a ženské potíže

Kočka také vycítí u žen blížící se menstruaci. V takovém případě si lehá na spodní část břicha. Svým teplem může od bolavého problému trochu ulevit. Pokud si na toto místo lehá i mimo cyklus, může to značit potíže s močovým ústrojím nebo reprodukčními orgány. Když vám kočka lehá na bedra, může vycítit vaše potíže s ledvinami a pravděpodobný nedostatečný pitný režim. Problémy s ledvinami se mohou stupňovat velmi dlouhou dobu, proto nebude od věci navštívit lékaře.

Když vám leží u nohou

Pokud kočka preferuje ke svému odpočinku vaše nohy, můžete trpět nízkým tlakem. Někdy to však může značit jen obyčejné prochladnutí, proto není hned nutné panikařit. Čtěte také: O dokonalou pleť se postará jedinečná květina, která umí zázraky nejen při péči o ni.

Kočka si při terapii vybírá

Kočky se, podobně jako psi, využívají při zdravotních terapiích. Takzvaná felinoterapie se však nedá využít u všech. Kočky jsou svéhlaví tvorové a doslova si vybírají, koho budou léčit. Tvrdí se, že je terapie kočkami na rozdíl od psí canisterapie intenzivnější. Může ji však provádět pouze specializovaný instruktor. Někomu však může stačit, když se bude s kočkou jen tak mazlit a nechat se hřát, neboť i to je samo o sobě velmi příjemné.

Zdroj: CBS Philly.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu