Nezbavujte se starých riflí. Odstříhejte z nich kapsy a vyrobte z nich praktické a stylové věci

Ostatní 15. června 2020 | 17:27 — Helena Malá
Máte doma staré rifle, které už nenosíte? Nezbavujte se jich. Z kapes lze totiž vyrobit osobité a praktické věci osobní potřeby, ale i hezké bytové doplňky.
Dalších 6 fotografií v galerii
Kapsy z džín mmůžete proměnit v hezké a praktické věci denní potřeby / Depositphotos

Ze starých riflí se dá vyrobit ledasco, internet je plný nejrůznějších nápadů. My se ale tentokrát zaměříme jen na jednu část riflí, a to kapsy. Odstříhejte všechny kapsy a pusťte se do díla, možná budete překvapeni, co vše z nich lze vyrobit.

Peněženka

Vystřihněte z riflí zadní kapsu. Kdo je zručný, může ještě dovnitř z nějaké hezké látky všít podšívku. Na horní stranu kapsy pak našijte zip a peněženka na drobné mince je na světě. Na kapsu můžete ještě našít očko, díky kterému bude možné si peněženku připnout třeba ke klíčům.

Příruční taštička

Větší zadní kapsu můžete proměnit také v příruční taštičku. Postupujte stejně jako v předchozím případě, ale nezapomeňte na kapsu přišít poutko. K tomu můžete využít kousek džínoviny, ale klidně může být i z jiné látky.

Kapsář

Pokud se vám doma sejde více džínových kapsiček, můžete se pustit i do výroby celého kapsáře. Jako podklad můžete využít buď samotné džíny, nebo jakýkoliv jiný kus látky. Kapsy našijte na podklad a nahoru ještě přišijte několik tkaniček, kterými kapsář přivážete třeba ke stolu. Tkaničky lze uvázat také na dřevěné ramínko a to pak zavěsit tam, kde budete kapsář potřebovat.

Praktický organizér

Když zezadu džínových kapes našijete poutka, která pak pověsíte třeba na plastové háčky v koupelně, může si každý člen rodiny do své kapsy schovat třeba kartáček na zuby, zubní pastu, holítko, hřeben či jiné hygienické pomůcky. Abyste si kapsy nepletli, můžete je popsat svými jmény. Použijte třeba fix na textil.

Podtácek

Někdo rád pokládá sklenici nebo hrnek na podtácek, aby neušpinil ubrus nebo stůl. Podtácky není třeba hned kupovat, odstřihněte jednu vrstvu džínové kapsy a máte hotovo. Džínovina je dostatečně silná, takže dokáže před hrnkem s horkým čajem váš nábytek ochránit.

Kapsa na příbory

Rádi chystáte jídelní stůl trochu netradičně? Pak se vám možná bude líbit nápad schovat příbory do džínových kapes. Bude to vypadat rozhodně originálněji, než poskládat příbor jen tak k talíři. Do kapsy se vám navíc kromě příboru pohodlně vejde i poskládaný ubrousek. Jak ze starých riflí vytvořit nejmódnější kousek ve vašem šatníku, si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu