Světelné řetězy dodají interiéru příjemnou atmosféru. Vytvořte si doma originální kousky

Ostatní 23. září 2020 | 10:41 — Helena Malá
Světelné řetězy už dávno nepatří jen k Vánocům, můžete pomocí nich vytvořit kouzelnou atmosféru v bytě kdykoliv v roce. S nástupem podzimu ubývá světla, světelný řetěz je tak jednou z možností, jak byt trochu prozářit. Vytvořte si vlastní světelný řetěz, získáte originální bytový doplněk.
Další 3 fotografie v galerii
Světelné řetězy dotvářejí atmosféru nejen o Vánocích / Pixabay

Na trhu jsou k dostání nejrůznější světelné řetězy, mohou mít tvar srdíček, postaviček, koulí, muchomůrek, motýlů či květin. Není tak problém si vybrat podle vašeho vkusu. Na druhou stranu si klidně můžete pořídit jen jednoduchý řetěz s maličkými žárovičkami, který doplníte o vlastní dekorace. Není to nijak složité.

Karton od vajec

Určitě doma najdete papírové kartony od vajec. Vystříhejte z nich části na vajíčka. Tuškou si pak na ně nakreslete čtyři okvětní lístky a pomocí nůžek je vystřihněte. Získáte tak kvítek připomínající zvonek. Můžete je nechat jen tak, nebo je dobarvit barvami, aby byly živější. Pak už jen stačí vytvořit nůžkami dírku na prostrčení žárovičky a máte hotovo.

Kelímky na pití

V obchodě si můžete pořídit za pár korun sadu malých kelímků na pití. Polepte je třeba kousky látky nebo ozdobným papírem tak, aby vše ladilo s vaším interiérem. Na dně opět vytvořte otvor pro žárovičku a z vnitřní strany kelímku vše ještě upevněte třeba pomocí lepicí pásky. Vzniknou vám malebné lucerničky, které se budou dobře vyjímat v okně i kdekoliv jinde.

Papírový řetěz

I taková obyčejná dekorace, jakou je papírový řetěz, udělá spolu se světelným řetězem krásnou dekoraci. Opět záleží na vás, zda papírový řetěz vyrobíte z bílého, nebo raději barevného papíru. Do řetězu pak opatrně zapleťte žárovičky.

Mochyně

Jestliže máte na zahradě mochyni, využijte její oranžové plody připomínající lampionky k výrobě světelného řetězu. Opatrně u stopky prostřihněte dírku a vyndejte oranžový plod. Místo něj prostrčte žárovičku. Nkonec už stačí jen vybrat místo, kde bude oranžový řetěz vypadat nejlépe. O dalších krásných dekoracích z mochyně jsme psali zde.

Cukrářské košíčky

Můžete si také pořídit sadu papírových cukrářských košíčků, k dostání jsou v jedné barvě, pestrobarevné i s nejrůznějšími vzory. A opět stačí na jejich dně vytvořit otvor pro žárovičku a světelný řetěz je na světě.

Vykrajovací formičky

Jestli doma máte kovové vykrajovací formičky, jaké naše babičky pužívaly třeba na vykrajování perníčků, a už je nepoužíváte, proměňte je ve světelný řetěz. Vyvrtejte do nich vrtákem malé dírky na provlečení žárovky a opět máte originální dekoraci.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu