Léto je za dveřmi. Naučte se dělat ledové frosé, kromě osvěžení si skvěle pochutnáte

Recepty 21. května 2022 | 15:46 — Pavla Krejčí
Osvěžte se v parných den! Léto sice ještě oficiálně nezačalo, teploty se však šplhají vysoko k výšinám. Inspirujte se recepty na lahodná frosé, která doplní téměř letní atmosféru. Kromě osvěžení si také skvěle pochutnáte.
Skvělé osvěžení během teplých dnů. / Depositphotos

Když se řekne frosé…

Slyšíte toto pojmenování poprvé? Nevadí! Název pochází z anglického spojení frozen rosé. Nápoj byl vynalezen v roce 2016 v Baru Primi, který se nachází v New Yorku. Jedná se tedy o mražené víno, které se stalo velmi populárním. Existuje nespočet variací, jak ho vyrobit. Stačí ovoce a trocha fantazie! Je jednoduché, rychlé a příjemně mrazivé.

K výrobě vám postačí základní a jednoduše dostupné suroviny – a také 10 minut vašeho času. U nás v redakci jsme tyto recepty několikrát vyzkoušeli a pokaždé si výborně pochutnáme. Pojďte se inspirovat a osvěžit se!

Jahodové frosé

Teplé dny si určitě spojíte s jahodami. Ať už jsou koupené nebo vypěstované na zahradě, vytvoří vám opravdu chutné frosé. Důležité je, aby byly zmrazené.

Ingredience

  • suché růžové víno
  • mražené celé jahody
  • cukr
  • led

Postup

1. Smíchejte v mixéru zmražené jahody, růžové víno a cukr. Mixujte na vyšší stupeň, dokud nevytvoříte hladkou směs.

2. Vytvořenou směs přelijte přes síto, abyste se zbavili jahodových semínek. Směs vraťte zpět do mixéru a přidejte kostky ledu.

3. Promíchejte, směs musí být hladká.

4. Rozlijte do skleniček na víno a ozdobte čerstvou jahodou. Podávejte.

Melounové frosé

Tento recept je o trochu více časově náročnější, konečný výsledek ale stojí za to! Garantujeme vám, že ihned zatoužíte po dalším drinku.

Ingredience

  • 1 láhev růžového vína
  • nakrájený meloun se semeny
  • ½ šálku vody
  • ½ šálku bílého cukru
  • 6 lístků čerstvé bazalky
  • ¼ šálku čerstvě vymačkané limetkové šťávy

Postup

1. Nalijte růžové víno do formiček na led. Nechte zmrazit přes noc.

2. Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem. Rozložte po něm meloun nakrájený na kostky. Následně ho dej na 2 hodiny zmrazit. Jakmile budou kousky tvrdé, dejte je do plastového znovu uzavíratelného pytlíku a vraťte do mrazáku.

3. Promíchejte vodu a cukr v hrnci nad středním plamenem. Stále míchejte, než se cukr rozpustí. Poté přidejte bazalku a přiveďte k varu. Nechce 15 minut odležet.

4. Vzniklý sirup přelijte do lahve a vložte do lednice.

5. Připravte si do mixéru kostky ledu, mražený meloun, vychlazený sirup a limetkovou šťávu. Mixujte, dokud se nevytvoří hladká směs.

6. Přelijte do sklenic a podávejte.

Borůvkové frosé

Užijte si hladkou a ledovou pochoutku, kterou vytvoříte během pár minut. Zamilujete si intenzivní fialovou barvu i luxusní chuť.

Ingredience

  • 1 láhev růžového vína
  • 2 1/3 šálku mražených borůvek
  • ¼ šálku citronové šťávy
  • vodka
  • čerstvé borůvky na ozdobu

Postup

1. Nalijte víno do formiček na led. Nechte zmrazit přes noc nebo na 8 hodin.

2. Do mixéru vložte vinné kostky, vodku, mražené borůvky a citronovou šťávu. Mixujte, dokud nevytvoříte hladkou směs.

3. Rozlijte do skleniček a ozdobte čerstvými borůvkami.

Psali jsme také: Seznamte se s medvědím česnekem a poznejte sami, v čem spočívá jeho výjimečnost

Autorský článek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu