Léto je za dveřmi. Naučte se dělat ledové frosé, kromě osvěžení si skvěle pochutnáte
Když se řekne frosé…
Slyšíte toto pojmenování poprvé? Nevadí! Název pochází z anglického spojení frozen rosé. Nápoj byl vynalezen v roce 2016 v Baru Primi, který se nachází v New Yorku. Jedná se tedy o mražené víno, které se stalo velmi populárním. Existuje nespočet variací, jak ho vyrobit. Stačí ovoce a trocha fantazie! Je jednoduché, rychlé a příjemně mrazivé.
K výrobě vám postačí základní a jednoduše dostupné suroviny – a také 10 minut vašeho času. U nás v redakci jsme tyto recepty několikrát vyzkoušeli a pokaždé si výborně pochutnáme. Pojďte se inspirovat a osvěžit se!
Jahodové frosé
Teplé dny si určitě spojíte s jahodami. Ať už jsou koupené nebo vypěstované na zahradě, vytvoří vám opravdu chutné frosé. Důležité je, aby byly zmrazené.
Ingredience
- suché růžové víno
- mražené celé jahody
- cukr
- led
Postup
1. Smíchejte v mixéru zmražené jahody, růžové víno a cukr. Mixujte na vyšší stupeň, dokud nevytvoříte hladkou směs.
2. Vytvořenou směs přelijte přes síto, abyste se zbavili jahodových semínek. Směs vraťte zpět do mixéru a přidejte kostky ledu.
3. Promíchejte, směs musí být hladká.
4. Rozlijte do skleniček na víno a ozdobte čerstvou jahodou. Podávejte.
Melounové frosé
Tento recept je o trochu více časově náročnější, konečný výsledek ale stojí za to! Garantujeme vám, že ihned zatoužíte po dalším drinku.
Ingredience
- 1 láhev růžového vína
- nakrájený meloun se semeny
- ½ šálku vody
- ½ šálku bílého cukru
- 6 lístků čerstvé bazalky
- ¼ šálku čerstvě vymačkané limetkové šťávy
Postup
1. Nalijte růžové víno do formiček na led. Nechte zmrazit přes noc.
2. Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem. Rozložte po něm meloun nakrájený na kostky. Následně ho dej na 2 hodiny zmrazit. Jakmile budou kousky tvrdé, dejte je do plastového znovu uzavíratelného pytlíku a vraťte do mrazáku.
3. Promíchejte vodu a cukr v hrnci nad středním plamenem. Stále míchejte, než se cukr rozpustí. Poté přidejte bazalku a přiveďte k varu. Nechce 15 minut odležet.
4. Vzniklý sirup přelijte do lahve a vložte do lednice.
5. Připravte si do mixéru kostky ledu, mražený meloun, vychlazený sirup a limetkovou šťávu. Mixujte, dokud se nevytvoří hladká směs.
6. Přelijte do sklenic a podávejte.
Borůvkové frosé
Užijte si hladkou a ledovou pochoutku, kterou vytvoříte během pár minut. Zamilujete si intenzivní fialovou barvu i luxusní chuť.
Ingredience
- 1 láhev růžového vína
- 2 1/3 šálku mražených borůvek
- ¼ šálku citronové šťávy
- vodka
- čerstvé borůvky na ozdobu
Postup
1. Nalijte víno do formiček na led. Nechte zmrazit přes noc nebo na 8 hodin.
2. Do mixéru vložte vinné kostky, vodku, mražené borůvky a citronovou šťávu. Mixujte, dokud nevytvoříte hladkou směs.
3. Rozlijte do skleniček a ozdobte čerstvými borůvkami.
Psali jsme také: Seznamte se s medvědím česnekem a poznejte sami, v čem spočívá jeho výjimečnost
Autorský článek.