Slaný pudink z čerstvě nasbíraných hub. To je lahůdka, která stojí za vyzkoušení
Uvidíte, že vám bude chutnat a zároveň rodinu překvapíte něčím netradičním.
Co budete potřebovat
Než se pustíte do práce, připravte si všechny následující ingredience, abyste je měli při přípravě pěkně po ruce.
- 500 g hub
- 50 g slaniny
- 1 střední cibule
- 200 g rýže
- 1 malý rajský protlak
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 0,5 l vývaru a 0,5 l vody nebo 1 l vody a kostku bujónu
- 1 lžičku sladké papriky
- sůl a pepř dle chuti
- strouhanka na vysypání
Rýže do hrnce, slanina na pánev
Dejte vařit rýži tak, jak jste zvyklí. Mezitím na pánvi restujte slaninu nakrájenou na kostičky společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Až začne slanina vonět a cibule zlátnout, přidejte překrájené houby, vmíchejte protlak, osolte, ochuťte paprikou a pepřem a poduste doměkka.
Nezapomeňte na porcelánové misky
Mezitím si připravte porcelánové misky, které vymažte a vysypejte strouhankou. Poté začněte plnit střídavě vrstvou uvařené rýže a připravenou směsí s houbami. Jakmile naplníte misku přibližně do poloviny, zalijte ji vývarem smíchaným s rozkvedlanými vejci a moukou.
Takto připravené mističky ještě povařte asi hodinu ve vodní lázni, aby byl proces kompletní. Poté vše nechejte vychladnout, obsah misek následně vyklopte na talíře a podávejte s oblíbeným pečivem nebo zeleninovým salátem.