Zkuste tenhle jednoduchý trik, díky kterému oloupete bramboru za dvě vteřiny
Brambory vařené ve slupce jsou zdravější. Jde o to, že z oloupaných brambor se při vaření vylouhuje draslík a dostává se do nich sodík. To obrátí původně příznivý poměr draslíku a sodíku v neprospěch našich cév, ledvin a krevního tlaku a také se z nich vyplavuje i vitamin C.
Snadná kuchyňská finta ukazuje, že se slupka lépe svléká, když se před vařením kolem obvodu brambory prořízne.
Po uvaření a rychlém zchlazení je pěkně vidět, jak je „košilka“ brambory pěkně uvolněná. Jediným pohybem ji pak můžete v okamžiku stáhnout.
Vodu pro brambory vařené ve slupce nezapomeňte osolit, jinak se rozvaří a snažte se vařit brambory pokud možno stejné velikosti, aby byly stejně provařené.
Podívejte se na video.