Vyzdobte si dům šiškami. Popadaných je jich plný les, hezkou dekoraci tak získáte zadarmo

Dům 22. prosince 2020 | 10:19 — Helena Malá
Pokud ještě nemáte hotovou vánoční vvýzdobu interiéru, máme pro vás rychlý a snadný tip, který vás nebude prakticky nic stát. Stačí si udělat čas a z lesa si přinést několik šišek různých tvarů i velikostí. Zbytek už pravděpodobně najdete doma.
Dalších 5 fotografií v galerii
Popadaných šišek je plný les, hezkou dekoraci tak získáte zadarmo / Depositphotos

Dekorace z šišek vypadají výborně a přitom nic nestojí. Výhodou je, že šišková výzdoba působí skvěle prakticky v jakémkoliv interiéru, moderním i rustikálním. Kdo chce, může šišky ponechat v přírodní podobě, ale klidně je může i natřít barvou podle gusta. Šišky můžete využít k výrobě adventního věnce, ale zkuste si z nich vytvořit i les. Je to snadné.

Co budete potřebovat

  • šišky
  • tavnou pistoli
  • barvy
  • štětec
  • korkové zátky nebo malé květináčky
  • drobné dekorace

Barvit, či nebarvit?

Nejdříve si rozmyslete, zda necháte šišky přírodní, nebo zda je vylepšíte pomocí barvy. A je čistě na vás, zda je pomalujete bílou barvou, aby vypadaly zasněženě, nebo šiškám dáte pastelový kabátek. Dobře vypadají i šišky obarvené zelenou barvou. Pokud se však rozhodnete pro šišky barvené, zvolte hustší barvu. Jestliže chcete natřít jen okraje, použijte štětec. V případě, že chcete mít šišky pomalované úplně, můžete je do barvy rovnou namáčet. Abyste nebyli špinaví, nalepte šišku na špejli, kterou pak odstraníte. Než začnete s šiškami dál pracovat, musejí být perfektně suché.

Na korku i v květináči

Pokud máte doma korkové zátky, můžete je využít k vytvoření kmínku. Ostrým nožem uřízněte požadovaný rozměr a šišku na korek nalepte. Způsobů, jak šiškový stromek stabilizovat, je více. Klidně si můžete nařezat dřevěná kolečka ze silnější větve a šišku na ně nalepit. Mile působí také šišky usazené v malých kořenáčcích. Květináčky mohou být plastové i keramické.

Dekorace

Šiškové stromky můžete nechat jen tak, ale klidně je dozdobte. Použít lze různé korálky či perličky, dřevěné nebo papírové hvězdičky či jakékoliv jné ozdoby, které máte zrovna po ruce. Dají se sehnat v obchodě už hotové, ale klidně si je můžete vyrobit i sami. Třeba tak, že zmuchláte kousek papíru do kuličky a ty pak nalepíte na šišku místo baněk. O tom, jak si vyrobit misku z konfet nebo knoflíků, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu