Praktické, hezké a levné. Dřevěné bedýnky se skvěle hodí do interiéru i exteriéru

Dům 09. února 2021 | 08:39 — Helena Malá
Byty zařízené ve venkovském stylu mohou vypadat různě. Někdo dává přednost dřevěnému vybavení, někdo vintage, jiný nedá dopustit na provensálský styl. Jedno ale mají tyto interiéry společné - lásku k přírodním materiálům. A v takto pojatých interiérech se budou skvěle vyjímat dekorace vytvořené pomocí dřevěných bedýnek.
Další 4 fotografie v galerii
Bedýnky jsou nejen praktické, ale mají i estetický potenciál / Pixabay

Dekorace z dřevěných bedýnek se hodí jak na zahradu, tak i do bytu. Dovolit si je můžete také v moderních interiérech zařízených ve skandinávském stylu. Mnozí lidé využívají dřevěné bedýnky pro skladování ovoce či zeleniny. Byla by škoda však zůstat jen u tohoto využití. Uvolněte alespoň pár kousků a proměňte je v estetický doplněk.

Praktické a hezké

Je jasné, že některé bedýnky vypadají lépe, jiné hůře. Když se ale na jakoukoliv z nich zaměříte, musíte uznat, že každá má něco do sebe. Když je využijete k dekoracím, oceníte nejen jejich vzhled, ale i praktičnost. Navíc dodají prostoru pocit útulnosti a romantiky. A až vás dekorace omrzí, klidně do bedýnky můžete znovu začít ukládat třeba sklizená jablka.

Široké možnosti využití

Stačí zapojit trochu fantazie a zjistíte, že bedýnky mají velmi široké uplatnění.

Interiér

  • Pokud bedýnky postavíte na zem nebo pověíte na zeď, získáte netradiční úložný prostor, do kterého můžete dát třeba knížky, plyšové hračky, pracovní dokumenty nebo třeba fotografie svých blízkých.
  • Bedýnka vám ale může posloužit také jako konferenční stolek nebo noční stolek v ložnici.
  • Menší bedýnku můžete dát také do předsíně na odkládání klíčů a podobně. 
  • V koupelně si můžete z bedýnek vytvořit celou sestavičku, do které pak budete ukládat ručníky, mýdla a další hygienické potřeby. V předsíni podobnou sestavu využijete místo botníku.
  • Jestliže máte k dispozici skutečně pevné dřevěné bedny, můžete je boční stranou připevnit k sobě, opatřit nábytkovými nožkami, nahoru dát polstr a máte stylovoou lavici s úložným prostorem.

Exteriér

Dřevěné bedýnky vám udělají parádu také venku. Mějte ale na paměti, že je lepší tyto dekorace schovat pod střechu. Vlhko dřevěným bedýnkám totiž moc nesvědčí.

  • Skvěle se v bedýnkách vyjímají různé květiny a jiná aranžmá.
  • V zahradním domku můžete z bedýnek vytvořit police a ukládat do nich třeba květináče.
  • Z pevných bedýnek, keré budou alespoň částečně chráněny před rozmary počasí, můžete vytvořit také sestavu, do které budete ukládat dřevo na topení.
  • Na terase můžete z bedýnek vytvořit malou venkovní kuchyň.
  • Z nízké bedýnky můžete vytvořit také odkládací stoleček na balkon, stačí připevnit k bedýnce vhodné nožky. O tom, jak k dekoracím využít staré pneumatiky, jsme psali zde.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu