Staré džíny je škoda jen tak vyhodit. Jednoduše je proměňte v užitečné domácí dekorace

Ostatní 26. února 2021 | 10:16 — Helena Malá
I sebekvalitnější džíny se časem opotřebují a pak už jen zabírají ve skříni místo. Pokud je vám líto je jen tak vyhodit, zkuste jim vdechnout nový život a přetvořte je v hezké a praktické doplňky, které oživí vaši domácnost.
Dalších 5 fotografií v galerii
Vysloužilé rifle se dají ještě využít / Pixabay

Nápadů, jak džíny recyklovat v bytové doplňky, je mnoho, stačí si vybrat takový, který se vám bude nejvíce líbit. Pro inspiraci vám přinášíme několik nápadů.

Kapsář na sto způsobů

Staré nepoužívané džíny jsou pro kapsáře jako dělané. Možností, jak tento módní kousek využít, je hned několik. Na pruh látky můžete například přišít ustřižené části riflí s kapsami, a to jak přední, tak zadní díl kalhot. Kromě toho, že získáte jednu velkou kapsu, můžete využít i dvě malé kapsičky po stranách. Kapsář však může mít mnoho podob. Vystřihnout lze i jednotlivé kapsy a ty pak našít na nějaký vhodný podklad. Kapsy samozřejmě můžete vytvořit i z částí riflí, které kapsy nemají.

Obal na květináč či psací potřeby

Z ustřihnutých částí nohavic můžete vytvořit neotřelé obaly na květináče či psací potřeby. Délku si určete podle vašich potřeb. Ustřiženou část sešijte a do vytvořeného pytlíčku vložte květináč nebo psací potřeby. Okraje můžete přehnout. Kdo si chce vyhrát, může ještě na rubovou část našít nějakou ozdobnou látku, vypadá to pak velmi šmrncovně. Nebo můžete jen ustřihnout horní část džín a tu pak na větší květináč jednoduše navléct.

Prostírání

Hezky vypadá i prostírání vyrobené ze starých riflí. Můžete použít jen vystřižený obdélník či čtverec z džínů. Můžete také na ustřiženou riflovinu našít ještě kapsu, do které vložíte příbor a ubrousek. Nebo můžete ustřihnout pouze kapsičku, tu dát do talíře nebo vedle něj a schovat do ní příbor s ubrouskem.

Krabice

Obyčejnou papírovou krabici lze díky starým džínům snadno proměnit v designový kousek. Jednoduše ji do džín oblékněte, látku ke krabici přilepte. Pro ještě lepší dojem můžete na džínovinu opět našít kapsičku.

Chňapka

Pokud jste zvyklí používat chňapky, můžete si je vyrobit i z nepoužívaných riflí. Vystřihněte si ze zadního dílu kalhot čtverec i s kapsou a z rubové strany na něj našijte bavlněnou látku, pod kterou schováte výztuž typu arachne, která odolává vysokým teplotám. Pak už jen stačí přišít poutka a chňapka je na světě. O tom, jak ze starého svetru vyrobit pelíšek pro svého čtyřnohého mazlíčka, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...