Ozdobte zahradu sněhulákem, který neroztaje ani s příchodem jara

Ostatní 20. prosince 2021 | 13:16 — Helena Malá
Když napadne sníh, děti s nadšením staví sněhuláky. Jenže jakmile se trochu oteplí, sněhulák rychle roztaje a dětem zůstanou jen oči pro pláč. Jde to ale vyřešit. Obstarejte jim takového sněhuláka, kterého rozmary počasí nijak nerozhází.
Další 4 fotografie v galerii
Sněhulák k zimě patří, obvykle ale moc dlouho nevydrží, protože roztaje / Unsplash

Zimní počasí u nás je v posledních letech dosti nevypočitatelné, a tak to není se stavěním sněhuláků žádná sláva. Obvykle se brzy po sněhové nadílce znovu oteplí a sněhulák se začne pod náporem slunečních paprsků bortit. A pohled na rozpuštěného sněhuláka je skutečně smutný. Naštěstí jde tento problém vyřešit.

Existuje hned několik možností, jak mít na zahradě nebo před domem sněhuláka, který odolá veškerým rozmarům počasí. Možná vás budou následující tipy inspirovat.

Polystyrenové koule

Každý asi zná malé polystyrenové koule, které se hodí k různým aranžmá. K dostání jsou ale i podstatně větší koule, a to buď ve specializovaných obchodech nebo na internetu. Například koule o průměru 50 cm se dá pořídit už za asi 350 korun. Když si koupíte dvě nebo tři podobné koule, máte základní materiál na sněhuláka.

Polystyrenového sněhového muže si pak můžete dozdobit dle fantazie. Někdo mu obličej domaluje fixou, jiný se spolehne na tradiční kamínky a mrkev místo nosu. Nezapomeňte dát sněhulákovi na hlavu hrnec nebo čepici a kolem krku mu uvažte teplou šálu.

Aby vám sněhulák dobře na zahradě stál a neskolil ho první vítr, vytvořte si pevný podstavec s bodcem, na který sněhuláka umístíte.

Kdo nesežene koule, může si pořídit i ploché polystyrenové desky. Z nich pak vyřežte kola o požadovaném průměru. Sněhulák sice bude placatý, ale na kráse mu to neubere.

Dřevěná kola

Jestli máte přístup ke dřevu, uřežte si několik kol o rozličném průměru a ta pak postavte na sebe. Připevnit je k sobě můžete ideálně pomocí čepů. Na dřevo pak domalujte fixami nebo barvami obličej, opět nesmí chybět šála a čepice a sněhulák je na světě.

Svítící dekorace

Komu se nechce venkovní sněhulák vyrábět, nevadí. Může pořídit venkovní svítící dekoraci. Sice jde o trochu vyšší počáteční investici, ale na druhou stranu takový sněhulák vám vydrží při dobrém zacházení i několik let. Například svítícího sněhuláka vysokého asi 61 cm je možné pořídit za přibližně 1600 korun, za sněhuláka vysokého 124 cm pak zaplatíte asi o tisícovku více.

Zdroj: Autorský článek.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu