Majitelé veteránů a sběratelé jsou pro automobilky váženými klienty

Ostatní 10. května 2021 | 12:55 — Anna Novotná
Vlastníci historických vozů jsou často ochotni investovat značné částky do renovace svých plechových miláčků. Stejně tak sběratelé technických a historických předmětů neváhají zaplatit za příslušné sběratelské kousky. Těmto klientům slouží organizace zakládané většinou samotnými automobilkami.
Dalších 7 fotografií v galerii
Aventure Peugeot je sdružení, které funguje jako součást automobilky Peugeot / Peugeot

Jednou z nejpropracovanějších a nejvýznamnějších organizací na světě je Aventure Peugeot, a je třeba říci, že své klientely si opravdu náležitě cení.

Aventure Peugeot je sdružení, které funguje jako součást automobilky Peugeot a má za úkol zachovávat, rozvíjet a propagovat její historické dědictví. Peugeot je nejstarším stále fungujícím výrobcem automobilů na světě, není tedy divu, že si na svém historickém dědictví zakládá a vyvíjí značné úsilí na zachování jeho hodnoty. Ve svých unikátních sbírkách má úplně první ocelové nástroje, které byly hlavním sortimentem původní válcovny kovů založené už před 200 lety rodinou Peugeotů.

Dále mezi cennými historickými artefakty figurují například krinolíny, což jsou ocelové výstuže sukní, se kterými se Peugeot zúčastnil módní revoluce 19. století. Nechybí samozřejmě ani první automobil, nebo spíše parní tříkolka, kterou Armand Peugeot v roce 1889 stvořil ve spolupráci s Léonem Serpolletem. Správou těchto a mnohých dalších historických milníků značka Peugeot pověřila sdružení Aventure Peugeot.

40 let péče o historii

Sdružení vzniklo už v roce 1982, zanedlouho tedy oslaví čtyřicetileté narozeniny. Jeho zakladatelem a pozdějším předsedou byl Pierre Peugeot. Snažil se o vytvoření místa pro uložení historických artefaktů, vozidel, jízdních kol a ostatních historicky cenných výrobků značky Peugeot. Tak se v roce 1988 zrodilo celosvětově známé muzeum automobilové historie Musée Aventure Peugeot v Sochaux. Poblíž něj se nachází i rozsáhlý depozitář, archivy významných starých písemností, restaurátorské dílny atd. Spravování všech těchto objektů rovněž patří mezi činnosti asociace Aventure Peugeot. Ta také nabízí různé služby svým členům a fanouškům. Věnuje se restaurování a údržbě historických vozů, zajišťuje dokumentační činnost a poskytuje řadu služeb sběratelům.

Prostřednictvím svých webových stránek www.pieces-de-rechange-classic.com nabízejí také náhradní díly pro klasické vozy, a to jak originální, tak repasované, na webových stránkách www.neoretroclassic.com jsou dále k dispozici náhradní díly Neo Retro Classic.

Nové logo, stejná identita

Značka Peugeot považuje sdružení Aventure Peugeot za svoji významnou součást. Před několika dny odhalila jeho nové logo. To má být významným pojítkem mezi značkou a sdružením a připomínkou odkazu značky Peugeot ve Francii i ve světě. Nové logo bylo navrženo tak, aby evokovalo hrdost a sílu značky, současně však výraz lví tváře nemá působit agresivně. Erb, který profil lví hlavy ohraničuje, je nadčasovým prvkem s historií sahající až do roku 1810, kdy byla oficiálně založena společnost Peugeot Frères Aînés. Logo samotné značky a logo jeho sdružení jsou si velmi blízké. Podobnost mezi nimi je však záměrná, protože značka se snaží o jednotnou identitu. Jediným odlišujícím prvkem je modrá barva, tradičně spojovaná s Peugeotem. Asociace Aventure Peugeot zůstala věrná tradici a modrý nápis v jejím logu zůstal, zatímco samotná automobilka zahalila svůj symbol kompletně do černé. Teď tedy asociaci čeká přebrandovaní veškerých svých odnoží.

Česká stopa

Jeden z klubů, které asociace Aventure Peugeot uznává za své legitimní, je i český Peugeot Club. Byl založen v roce 2001 a má přes 50 000 členů. Chcete-li se o činnosti tohoto spolku dozvědět více, jděte na www.peugeot-club.cz

Témata: auto, moto, historie, veteráni
Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu