Dejte starým gumám nový život. Vykouzlete z nich třeba sněhuláka

Ostatní 28. prosince 2021 | 10:16 — Helena Malá
Starých gum, které už vašemu autu neposlouží, se nemusíte nutně hned zbavovat. Dají se z nich vytvořit různé věci, mimo jiné také vánoční ozdoby. Připadá vám to nemožné? Možná budete mile překvapeni.
Další 4 fotografie v galerii
Staré gumy se mohou proměnit ve vánoční dekorace / Unsplash

Pokud si myslíte, že staré ojeté gumy nelze proměnit v něco pěkného, jste na omylu. Běžně ze starých gum vyrábějí kutilové různé sedáky, konferenční stolky a podobně. A dokonce z nich lze vyrobit také originální vánoční ozdoby.

Baňka

Spojení staré gumy a baňky se může na první pohled zdát nepochopitelné, ale výsledek vás přesvědčí o opaku. Obří gumovou baňku si samozřejmě nepověsíte doma v obýváku na stromek, ale venku u vchodu vám poslouží jako zajímavá dekorace.

Postup je docela snadný. Z překližky si vyřežte dvě kulaté desky podle velikosti gumy a přilepte je z obou stran na gumu. Pak vše nastříkejte, k Vánocům se hodí třeba červená barva, ale klidně můžete zvolit i zlatou, stříbrnou, modrou či jakoukoliv jinou. Na nastříkanou desku potom nalepte ozdoby, třeba sněhovou vločku. Nebo můžete vytvořit nějakou dekoraci z okrasného řetězu na vánoční stromek. Kdo umí malovat, může se o výzdobu gumové baňky postarat i sám.

Aby guma vypadala opravdu jako baňka, musíte ji doplnit i o kovovou sponku s očkem na zavěšení. Tu vytvoříte pomocí plechovky a drátku. Plechovku seřízněte, provrtejte dírky, těmi provlečte drátek do tvaru očka a dole jej nechejte dostatečně dlouhý, abyste mohli konce zapíchnout do gumy. Do pneumaiky si před tím vyvrtejte dvě dírky.

Sněhulák

Z gum můžete postavit také sněhuláka. Nachystejte si potřebný počet gum a nastříkejte je na bílo. Jakmile gumy zaschnou, poskládejte je na sebe. Pak už jen stačí domalovat obličej a knoflíky na těle. Na hlavu vytvořte nějakou pokrývku a sněhulák je hotový. Bude vám dělat radost i v době, kdy sníh roztaje. Nápady na další sněhuláky, kteří odolají slunečním paprskům, jsme přinesli v článku zde.

Vánoční stromek

Další možností je vytvořit z pneumatik vánoční stromek. Podmínkou ale je, že musíte mít více pneumatik, ale hlavně různých rozměrů, abyste z nich dokázali poskládat jehlan. Pak už jen stačí pneumatiky na sebe naskládat, zabezpečit proti pádu, nastříkat zelenou barvou a ozdobit dle svého gusta. Ideální jsou různé vánoční řetězy, na které lze navěsit baňky, nejlépe plastové.

Vánoční věnec

Kdo chce, může si z gumy vyrobit také obří věnec. Opět ho nastříkejte ideálně zelenou barvou a dozdobte. Na dveře ho sice nepověsíte, ale udělá vám parádu i jen tak opřený o dům. A budete mít jistotu, že odolá jakýmkoliv rozmarům počasí.

Zdroj: Autorský článek.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu