Koberce nemusíte pracně čistit, pořidit si můžete i omyvatelný

Dům 09. června 2020 | 14:13 — Helena Malá
Děti si rády malují, ale bohužel si občas papír spletou se stěnou nebo podlahou. A rodiče pak řeší, jak dětské dílko odstranit. Co se týká stěn, existují omyvatelné nátěry. Pokud se ale bojíte o podlahu, jednoduše si domů pořiďte omyvatelný koberec.
Další 1 fotografie v galerii
Pokud máte doma malé děti, může být problém udržet klasický koberec v čistotě / Shutterstock

Pokud máte doma plovoucí podlahu, nebudete mít žádnou velkou práci dětskou malůvku z ní dostat. Obvykle vám na to postačí teplá voda, ve které rozpustíte trochu čisticího prostředku. Daleko horší situace nastane, když váš potomek počmárá koberec.

Zašlapané či špinavé koberce lze sice také vyčistit, ale obvykle si na to musíte pozvat speciální firmu a za čištění zaplatíte nemalé peníze. Koberec sice krásně prokoukne, ale pokud byste měli nechat koberec čistit třeba každý měsíc, asi byste brzy nabourali váš rodinný rozpočet.

ECO pěna

Jde to ale i jinak. Pořiďte dětem omyvatelný koberec. Jsou k dostání v různých podobách. Existují například kusové koberce ze speciální ECO pěny. Kromě toho, že jsou příjemně měkoučké, tak jsou žádané hlavně díky omyvatelnosti.

Materiál je určen speciálně dětem, takže je bez ftalátů, těžkých kovů, formaldehydů, formamidů či fosfátů.

Jeho velkou výhodou je, že jej můžete použít jako doma, tak i venku. Obvykle je oboustranný, takže lze dětem v pokojíčku měnit vzhled. Výborně také tlumí hluk. Pokud jej děti zašpiní, jednoduše vše očistíte vlhkým hadrem.

Příjemný fleec

Pokud by vám vadil umělý vzhled koberce z ECO pěny, můžete si domů pořídit i heboučký fleec. Koberec má ze spodní strany paměťovou pěnu a z vrchní fleecový materiál. Při každém kroku máte velmi příjemný pocit pod chodidly, která se vám do koberce boří jako do mechu. Díky protiskluzové spodní části lze koberec položit na jakýkoliv povrch a nehne se ani o centimetr.

Koberce ocení také rodiče alergických dětí, jsou totiž hypoalergenní. Nejvíce vás ale nadchne jejich snadná údržba. Kromě toho, že koberec nečistoty vyloženě odpuzuje, tak jej můžete snadno vyprat v pračce, a to na 30 °C.

Koberec, který se nezalekne ani fixů

Výrobci ale počítají také s tím, že si děti hrají třeba v obývacím pokoji. Naštěstí lze pořídit omyvatelné koberce i v krasném luxusním designu. Na první pohled vypadají jako běžné koberce, ale díky speciální úpravě jsou voděodolné, omyvatelné a jednoduše čistitelné.

Takový koberec vám přijde vhod nejen kvůli dětem, ale i pokud rádi pořádáte různé bujaré oslavy s přáteli. Nehoda s červeným vínem nebo kávou už pro vás nikdy nebude pohromou. Tekutiny se totiž díky úpravě tak rychle nevsakují. Z koberců nečistoty jednoduše setřete papírovým ručníkem. Nečistoty, jako jsou kečup, majonéza nebo sirupy, stačí namočit vodou a vytřít ručníkem. Koberce si hravě poradí také s malováním fixy nebo pastelkami. I tyto koberce pak lze prát v pračce, která má velikost na 8 kilogramů prádla. O tom, jak lze před kreativními dětmi ochránit stěny, dveře nebo nábytek, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu