Tabule nepatří jen do školy. Skvěle se hodí do kuchyně, předsíně i dětského pokojíčku

Dům 12. ledna 2021 | 17:15 — Helena Malá
Před pár lety by asi málokoho napadlo, že se školní tabule jednou stane zajímavým designovým prvkem moderních domácností. Hodí se prakticky do jakékoliv místnosti, nejčastěji ale nachází uplatnění v dětském pokoji, kuchyni, v předsíni nebo domácí pracovně. Interiéru dodají šmrnc a ještě jsou praktické.
Další 3 fotografie v galerii
Tabule dodají interiéru šmrnc / Depositphotos

Co se týká tabulí v interiéru, ve skutečnosti mají s těmi ošklivými zelenými či černými tabulemi ve škole málo společného. Alespoň co se vzhledu týče. Tabule může mít dnes mnoho podob.

V kuchyni si můžete na tabuli napsat třeba seznam věcí, které je třeba dokoupit, nebo recept, který se chystáte vařit. Někdo zase tabuli pojme jako dekoraci, kdy na ni nakreslí různé obrázky či nápisy.

Také v chodbě může tabule najít využití. Opět zde můžete vytvořit nákupní seznam,  abyste na něj při odchodu z domu nezapomněli, ale klidně si na ni poznamenejte i datum návštěvy lékaře nebo vzkaz pro některého člena rodiny.

V dětském pokoji mohou vaši potomci využít tabuli ke kreslení, ale třeba i k učení, kdy si na ni napíší třeba násobilku, vyjmenovaná slova či anglická slovíčka.

Tabulové desky

Pořídit si můžete například tabulové desky. Seženete je v různých rozměrech, ale i barvách, zdaleka tak nemusíte sáhnout jen po klasické černé. Zda desku jen opřete o zeď nebo bok skříně, či zda ji pověsíte na zeď, je jen na vás.

Tabulový nátěr

Pokud chcete ušetřit, můžete si pořídit tabulovou barvu. Tu lze aplikovat na sádrokarton, dřevo i kov. Můžete si díky ní tabulovou desku sami vytvořit, nebo jednoduše natřete třeba sádrokartonovou zeď, interiérové dveře či stoleček. Práce s tabulovou barvou není nijak složitá, jen je třeba počítat s tím, že ji budete aplikovat ve více vrstvách, abyste dosáhli požadovaného vzhledu.

Tabulové tapety

K dostání jsou také tabulové nalepovací fólie připomínající tapety. I role lze pořídit v různých šířkách a vyjdou doslova na pár korun. Nalepit je můžete na zeď i na nábytek. Pokud vám nechybí odvaha, klidně můžete tapetou polepit celou stěnu. Dokonce i v obývacím pokoji či v ložnici nevypadá tento designový prvek špatně. O tom, jak v interiéru pověsit a aranžovat obrazy, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu