Když nevíte, zda si pořídit kočku, nebo raději psa, zvolte kočkopsa. Modrooký ragdoll vás dostane

Mazlíčci 07. května 2020 | 16:40 — Helena Malá
Někdo je čistokrevný pejskař, někdo zase nedá dopustit na kočky. Najdou se ale i lidé, kteří řeší dilema, zda si pořídit psa, nebo raději kočku. A právě pro tuto skupinu lidí máme dobrou zprávu. Kočkopes existuje a jmenuje se ragdoll.
Další 3 fotografie v galerii
Ragdoll je po mainské mývalí druhá největší kočka / Depositphotos

Ragdoll je po mainské mývalí kočce druhé největší plemeno a říká se o něm, že je to vlastně kočkopes. Je pravdou, že tato kočka má tak specifickou povahu, že opravdu v mnohém připomíná psa. Jakmile tuto modrookou kočku jednou poznáte, určitě si ji zamilujete vy i celá vaše rodina.

Pokud milujete kočičí nezávislost a zároveň psí přítulnost, je ragdoll ideální mazlíček pro vás. Kočky tohoto plemene jsou extrémně mazlivé a přítulné, k lidem jsou velmi přátelské a budou vděčné za každé pohlazení. Jsou poměrně nenáročné na prostředí, zvládnou žít v bytě i vydržet o samotě, když zůstanete déle v práci.

Vítací kočka

Ragdoll je milující, milý a nejvíc šťastný, když si může užívat hýčkání a mazlení ve společnosti svých majitelů. Ne nadarmo se toto plemeno přirovnává ke psům, při vašem příchodu vás bude vítat a často vás bude provázet po domě. Hledáte-li tedy věrného kočičího společníka a mazla, je ragdoll ideální volba pro vás. Na rozdíl od jiných druhů koček můžete toto plemeno poměrně dobře naučit chodit na vodítku. Můžete pak společně podnikat různé výlety.

Hodí se k dětem

Pokud váháte, zda se ragdoll hodí také k dětem, už nemusíte. Ragdoll má obrovskou trpělivost s jejich hrami a hlasitým dováděním. Navíc díky své velikosti přeci jen lépe zvládnou občasné neobratnější pohlazení. S tímto plemenem se nikdy nebudete cítit sami. Kočka vám bude ráda dělat společnost a následovat vás z jedné místnosti do druhé. O tom, jaký pozitivní vliv mají zvířata na děti, jsme psali zde.

Vyjde s lidmi i dalšími zvířaty

Kočku ragdoll si můžete bez obav pořídit i do domácnosti, kde kromě dětí jsou také už jiná zvířata. Dobře s nimi vychází, je velmi nekonfliktní a přizpůsobivá. Právě pro svou klidnou a trpělivou povahu je ragdoll často využíván k takzvané felinoterapii. Některá kočičí plemena bývají spíše nezávislá a odtažitá. Ragdoll je však pravým opakem a svou rodinu velmi miluje. Lidský kontakt vyloženě vyžadují. Lehce se přizpůsobí vašemu životnímu stylu, rychle se učí.

Zvažte i všechny zápory

Než si ale kočku plemene ragdoll pořídíte domů, měli byste zvážit i všechny mínusy. Není to žádný drobeček, v dopělosti může vážit i 10 kilogramů. Ragdoll se také rád hlasově projevuje. Má nádhernou huňatou srst, o kterou je třeba pečovat. Také se budete i přes veškerou snahu muset smířit s tím, že budete mít po domě všudypřítomné chlupy. Kočka sice vydrží být doma přes den sama, ale pak jí musíte osamění vynahradit mazlením. Někdy je vhodné pořídit kočce zvířecího kamaráda. Také bude vděčná za různé interaktivní hry.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu