Pokud máte psa na zahradě, nezapomeňte mu na zimu dobře zateplit boudu

Mazlíčci 18. prosince 2020 | 16:29 — Klára Sanders
Existuje mnoho psích plemen, která mohou být celoročně venku. V zimě jim však věnujte trochu víc péče. Teploty totiž klesají pod bod mrazu, z nebe čím dál častěji padají sněhové vločky a zem je zmrzlá jako led. Zateplete svým psím miláčkům boudu, ať se mají v zimě kde zahřát.
Další 3 fotografie v galerii
Pokud je váš čtyřnohý kamarád stále na zahradě, zaměřte se v zimě na jeho boudu / Depositphotos

Pokud je váš čtyřnohý kamarád stále na zahradě, zaměřte se v zimě na jeho boudu. V první řadě se vrhněte na rozdělení boudy, což zamezí úniku tepla. Ideální je rozdělení do dvou místností - předsíně a ložnice. Obě místnosti by měly být oddělené vyšším prahem, který zajistí, že se nebude dostávat průvan po podlaze dovnitř.

Zateplovací materiál

Pro zateplení se nejčastěji používá polystyren, a to kvůli dobrým izolačním vlastnostem, lehké dostupnosti i cenové dostupnosti. Efekt přijde na zmar, pokud zateplíte pouze strany boudy. Musíte totiž počítat i se střechou, aby nedocházelo k úniku tepla. Polystyren má výhodu, že neplesniví a nehnije. Stačí, když použijete materiál o tloušťce pěti centimetrů. Po dokončení materiál ještě zakryjte další vrstvou dřeva nebo překližky.

Izolujte boudu i od země

Zima je člověku většinou od země, což platí i u psů, a proto nenechte stát boudu přímo na zemi. Ideální jsou stojné nožky, které vytvoří prostor mezi podložkou psí boudy a podlahou. Tím odizolují dno psí boudy. Použít na to můžete například stejně velká polena či tlustší desku. Mezi to můžete ještě dát slámu, která zamezí mrazu stoupat na podlahu boudy. 

Sláma je skvělá podestýlka

Právě sláma je bezkonkurenčně nejlepší materiál i do boudy. Pes si v zimě udělá v této podestýlce svůj pelech, který mu pomůže udržovat jeho tělesné teplo. Podestýlku je nutné během zimy měnit dle opotřebování. Je také možné pořídit psovi pelech. Ten by měl být vyroben z takových materiálů, které nedrží vlhkost a plísně. Psali jsme také: Psí olizování má svůj význam. Naučte se poznat, co znamená

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu