Jarní dekorace váš byt oživí. Když si je vyrobíte, přijdou vás jen na pár korun

Ostatní 24. února 2020 | 13:57 — Helena Malá
Dekorace dokáží byt hezky povznést. Pokud si ale chcete byt vyzdobit třeba v jarním duchu a pořizujete si dekorace v obchodě, necháte tam docela dost peněz. Jde to přitom i jinak. Krásné jarní ozdoby si vyrobíte i sami a doslova za babku.
Dalších 6 fotografií v galerii
Ručně vyrobené dekorace vždycky potěší / Pinterest

Jarně vyzdobený byt působí velmi svěže. Někdo vsadí na jarní cibuloviny jako narcisy, hyacinty, tulipány a podobně, někdo si zase potrpí na různé velikonoční figurky v podobě zajíčků, oveček nebo kuřátek.

Když se do jarních dekorací pustíte vlastními silami, budou vás těšit dvojnásob. Kromě toho, že získáte něco hezkého k výzdobě bytu, tak ještě ušetříte peníze. A můžeme vás uklidnit, nemusíte být ani nijak extra šikovní, mnohé ozdoby zvládne i nešika.

Zajíček z ubrousku

Vemte si k ruce pár ubrousků. Mohou být lněné i bavlněné, záleží na vás. Dobře budou vypadat ubrousky jednobarevné i vzorované. Vybírejte podle toho, co se vám hodí ke zbytku interiéru. Něžně vypadají drobné kvítečky nebo pastelové barvy. Složený pruh ubrousku přeložte na půl a do ohybu vložte obarvené vajíčko. Nad vajíčkem pak uvažte mašličku a zajíček je hotový.

Bábovka nemusí být jen na pečení

Když si v obchodě pořídíte pár jarních květů v květináči, určitě váš interiér oživí. Ještě lépe ale uděláte, když si květiny dáte do nějaké zajímavé nádoby. Poslouží vám k tomu třeba stará forma na bábovku, kterou ještě před tím můžete natřít třeba růžovou či jinou pastelovou barvou. Dekorace hned dostane jiný šmrnc.

Ušák z pytlíku

Pěkného zajíčka můžete vytvořit i tak, že si ušijete pytlíček s ouškama, jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem. Tělíčko vyplníte pískem nebo polystyrenovými kuličkami a zašijete. Hlavičku vytvoříte pomocí dřevěného velkého korálku, na který domalujete obličej. Tyto zajíčky můžete proměnit i v nápaditou velikonoční koledu. Zezadu pytlíčku necháte otvor, který se dá zapnout třeba na knoflík, a do tělíčka nasypete drobné sladkosti. Pak ouška provlečete korálkem a až přijdou koledníci, dostanou bonbóny a milou dekoraci v jednom.

Kuřátka ze šišek

K jarním dekoracím patří také kuřátka. Vyyrobíte je hravě z borovicové šišky. Šišky ponořte do žluté barvy a nechejte oschnout. Pak do vrcholu šišky nalepte hlavičku. Můžete použít třeba polystyrenové kuličky, které nabarvíte do žluta, ale klidně můžete hlavičku vytvořit i ze žluté plastelíny nebo ji udělejte z moduritu. Z oranžové látky nebo papíru ještě můžete vystřihnout nožky, přilepit je ke spodní části šišky a kuřátko je na světě.

Velikonoční řetěz z novinového papíru

Jako milá dekorace vám poslouží také řetěz z novinového papíru. Nejprve si připravte šablonu - třeba siluetu zajíčka - a vystříhejte z novin několik figurek. Pomocí děrovačky vytvořte na ouškách dírky, kterými provlečete přírodní provázek. Zajíčkům ještě můžete na zadek nalepit chomáček vaty místo ocásku a papírový řetěz už stačí jen pověsit. Pěkné věci vyrobíte také z pistáciových skořápek, jak jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu