Rozbitá zahradní hadice může ještě posloužit. Snadno z ní vytvoříte moc pěkné i praktické věci

Ostatní 03. dubna 2020 | 10:42 — Helena Malá
Zahradní hadice nedokáže sloužit věčně. Někdy praskne, jindy ji potřebujete vyměnit za delší a podobně. Pokud doma nějakou nefunkční hadici máte, neutíkejte s ní hned do popelnice. I z ní lze totiž vykouzlit pěkné a praktické věci. Možná, že budete sami překvapeni.
Dalších 9 fotografií v galerii
Zahradní hadice skýtají široké využití v kreativní tvorbě / Depositphotos

Při pohledu na zahradní hadici asi málokoho napadne, že i tento předmět lze využít k něčemu pěknému. Ale je to tak. Z hadice snadno vyrobíte třeba praktický koberec na zahradu, koš nebo originální věnec na dveře.

Hadicový koberec

Je to docela snadné, kromě hadic budete potřebovat ještě stahovací pásky z umělé hmoty. Hadice nejprve dobře očistěte a pak odřízněte kovové konce. Koberec může být jednobarevný, ale i vzorovaný, záleží na barvě hadic, které máte k dispozici. Dopředu si také promyslete, zda budete chtít koberec kulatý nebo oválný. Pokud kulatý, začněte tak, že jeden konec těsně stočíte a upevníte pomocí stahovací pásky, pak hadici postupně obtáčejte a vždy k předchozí řadě upevněte stahovací páskou.

Jestli chcete oválný tvar, udělejte střed tak, že hadici přepůlíte, opět zpevníte stahovací páskou a postupně obmotáváte další řady. Opět nezapomeňte novou řadu na několika místech k té předchozí upevnit stahovací páskou. Kobereček využijete například pod zahradní sprchou, před bazénem nebo kdekoliv jinde. Stejným způsobem lze vytvořit i třeba venkovní rohožku. U menších rohožek můžete jednotlivé řady k sobě spojit buď stahovací páskou, nebo lepidlem.

Gumový koš

Podobně jako koberec můžete vyrobit také gumový koš. Nejprve vytvořte dno (jde v podstatě o miniaturní koberec) a pak k němu opět pomocí stahovacích pásek připevněte hadici a obtáčejte tak dlouho, jak je potřeba. Pokud chcete, můžete na koši pomocí hadice vytvořit i uši. Koš pak lze využít opět mnoha způsoby. Můžete do něj například dávat plevel při pletí, může vám posloužit v dílně k odkládání různých věcí nebo do něj můžete dát květináč s kytkou, záleží to jen na vaší fantazii.

Věnec na dveře

Z hadice si ale můžete vytvořit také stylový zahradnický věnec na dveře, jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem. Stačí z hadice vytvarovat kruh či několik kruhů na sobě a doplnit tematickými dekoracemi, třeba zahradnickými rukavicemi, malou motyčkou či hrabičkami, miniaturním slaměným kloboukem, sáčky od semen, ale samozřejmě i barevnými stuhami nebo květinami. Věnec pak můžete dát na dveře zahradního domku, na vrata nebo i venkovní dveře do bytu. O tom, jak vyrobit jarní dekorace za pár korun, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu