Proměňte obyčejnou sklenici v neobyčejný bytový doplněk

Ostatní 30. dubna 2020 | 11:42 — Helena Malá
Sklenice od nejrůznějších potravin se vyskytují snad v každé domácnosti. Většinou je lidé někam odkládají a pak jednou za čas odnesou do kontejneru na sklo. Je to ale škoda, protože je velmi snadno můžete proměnit v krásný a praktický bytový doplněk.
Dalších 5 fotografií v galerii
Pokud budete do sklenic ukládat potraviny, můžete je popsat zdobným písmem / Pinterest

Nechcete skladovat vatové tyčinky do uší jen tak v sáčku? Přemýšlíte, jak dětem vytvořit líbivé organizéry na všelijaké psatelky, lepidla, nůžky či jiné drobnosti? Nebo byste rádi dali kávu nebo čaj do pěkné sklenice, která se stane ozdobou vaší kuchyně? Nemusíte za parádní sklenice utrácet penníze v designových obchůdcích, jednoduše si je doma vyrobte. Není to nic složitého a do práce můžete zapojit i děti.

Co budete potřebovat

  • sklenice se šroubovacím víčkem (třeba od okurek)
  • úchytky na šuplíky
  • drobné dětské figurky
  • vteřinové lepidlo
  • akrylátovou barvu na obarvení

Jak na to

Nejprve akrylátovou barvou natřete víčko do požadovaného odstínu a nechejte dobře zaschnout. Pak na víčko nalepte ozdobnou úchytku na šuplík. Pořídíte různé druhy, takže si vybere každý. Pokud máte rádi vintage styl, poohlédněte se po úchytkách v nejbližším bazaru nebo antikvariátu. Pokud budete vytvářet sklenici pro děti, místo úchytky na šuplík nalepte na víčko malou figurku, třeba zvířátko nebo postavičku, kterou vaše dítě má rádo. Figurku můžete před nalepením rovněž natřít barvou podle gusta.

Kdo chce, může sklenici nechat průhlednou, ale i tu lze nabarvit akrylátovou barvou nebo latexem probarveným třeba barevnou tuší. Stačí do sklenice nalít trochu barvy a otáčet všemi směry, až bude vnitřek sklenice dokonale obarvený. Přebytečnou barvu vylijte a nechejte sklenici otevřenou, dokud perfektně nevyschne. Počítejte s tím, že to může trvat i dva dny.

Dekorativní papír či látka

Pokud chcete mít sklenici průhlednou, ale rádi byste ji trochu oživili, použijte dekorativní papír nebo látku. Ustřihněte požadovanou délku a šířku podle velikosti sklenice a pruh pak na sklenici nalepte.

Sklenici můžete zkrášlit také provázkem nebo stuhou, případně na víčko či sklenici nalepit drobné kamínky, záleží to čistě na vás. Výhodou je, že si můžete sklenici nazdobit přesně podle svého gusta a tak, aby skvěle ladila se zbytkem interiéru. O tom, jak si vyrobit hezkou jarní truhlíkovou dekoraci na stůl nebo okno, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu