Vyrobte si šikovné stojánky na mobil z věcí, které máte běžně doma nebo v kanceláři

Ostatní 16. února 2021 | 15:57 — Klára Sanders
Pokud rádi tvoříte, máme pro vás několik tipů, jak si vyrobit jednoduchý stojánek na mobil. Zabavíte se a navíc ulevíte vašim rukám od neustálého držení mobilu.
Další 3 fotografie v galerii
Vlastnoručně vyrobený stojánek na mobil vám skvěle poslouží a uleví vašim rukám / Pixabay

V obchodech určitě naleznete spoustu stojánků na mobil. Ale pokud jste duše tvořivá i spořivá, stačí zapátrat doma a vyrobit si vlastní stojánek. 

Co všechno můžete použít

Použít se dá mnoho různých předmětů. Vždycky je ale třeba zapojit ještě vlastní fantazii a trochu si pohrát.

Z doporučených předmětů musíme zmínit především různé kancelářské svorky, krytku slotu počítače, ale i třeba obyčejný karton. Využijete i kelímek od kávy nebo PET láhev. Případně se dají předměty různě kombinovat. Fantazii se vůbec meze nekladou.

Stojánek z kartonu

Vystřihněte z vhodné krabice kousek kartonu. Stačí asi o rozměrech 12 x 8 centimetrů. Udělejte jeden ohyb vpředu. Stačí malý kousek, aby mobil nesklouzl z kartonu. Zezadu ohněte karton dvakrát. Záda mobilu tak budou mít pod sebou opěrný trojúhelník, který budou vlastní vahou telefonu přidržovat ve správné pozici.

Stojánek ze svorky na papírové dokumenty

Buď se využijí dvě svorky zaklesnuté do sebe. Jedna tvoří zadní oporu a druhá tvoří oporu zad mobilu. Pokud máte po ruce jen jednu svorku, není problém vložit do ní malý kousek kartonu, který zpředu ohnete a tím vytvoříte zarážku, aby váš telefon na pozici správně držel.

Stojánek ze záslepky PC slotu

Ohyb, který na záslepce už je, využijte jako opěrný bod pro spodní hranu mobilu. Zbytek plechové záslepky ohněte do vhodného úhlu, který bude vyhovovat vašim potřebám. Pokud chcete mít stojánek dokonalejší, můžete pomocí kleštiček ještě ohnout hrany na obou stranách tak, aby v kontaktu s tělem telefonu byl vždy jen ohnutý plech. Zajistíte tím větší bezpečí vašeho přístroje před poškrábáním.

Stojánek z papírového kelímku od kávy či PET láhve

Z kelímku nebo malé PET láhve odstřihněte vrch. Jednu polovinu nechte v té výšce, kde předpokládáte zadní opěrný bod pro přístroj. Vpředu nechte mírně vystouplý výčnělek, který bude držet telefon na pozici. Jde o velmi jednoduchý, ale současně velmi stabilní stojánek. Na podobném principu můžete postavit i stojánek z jiných předmětů. U rozměrnějších telefonů či tabletů se dá použít třeba plastová krabička od DVD spindlu či velká PET láhev.

Stojánek z ruličky od WC papíru

Předchozí postup můžete aplikovat i na ruličku od WC papíru. Výsledek vás každopádně překvapí. Svůj výtvor můžete nabarvit, případně vymyslet různá zdokonalení. Například u tohoto typu stojánku můžete do ohybu zadní části materiálu navléknout kousek provázku, který zajistíte zvenčí uzlíky. Opěrná záda se vám časem nerozjedou do stran. Psali jsme také: Staré knoflíky mohou ještě udělat dětem spoustu radosti. Vytvoříte z nich hezká tiskátka i obrazy na zeď

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu