Pokud vám už na zahradě dozrávají jablíčka, můžete začít čarovat sluníčkem. Vytvoříte krásné obrázky

Ostatní 15. srpna 2021 | 11:18 — Anna Novotná
Už vám začínají na zahradě dozrávat jablíčka? Je nejvyšší čas začít "kouzlit" a vypěstovat plody s obrázky, které budou děti milovat.
Další 3 fotografie v galerii
Vyzdobit takto jablíčko je jednodušší, než se zdá / Depositphotos

Není nad to, když v rukou držíte nablýskané červené jablíčko, z něhož na vás vykukuje například srdíčko nebo vaše jméno. Je to krásný dárek, který dokáže potěšit, navíc si jej snadno můžete vyrobit i doma. Stačí si to jen správně načasovat.

Jak to funguje 

Vytvořit obrázek na jablíčku není nic těžkého. Slupka ovoce se chová obdobně jako naše kůže. Pokud na ni svítí slunce, mění barvu. A tam, kde se paprsky nedostanou, například vlivem listu, zůstává slupka světlá. A právě to je ten fígl, který využijete při dozrávání jablek.

Vhodná odrůda

K těm nejlepším objektům patří jablíčka, která dozrávají v zimě, protože i dlouho vydrží. Vyberte odrůdu, která především markantně změní barvu. Například Admirál nebo Red Topaz. S Goldenem nebo Síriusem toho moc nenaděláte. K ozdobení můžete vybrat právě takové plody, které vám budou dělat ozdobu na vašem vánočním stole. Stejně tak se můžete zaměřit na odrůdy, které budete jíst až během března či dubna. A podle toho opět volit motivy. Pamatujte si, že čím jednodušší, tím ekfetivnější. Například obyčejné srdce, měsíc, hvězdy, mraky, kuře nebo zvonky jsou velmi dobře rozeznatelné. 

Jaký zvolit materiál

Pro maskovací šablonu je potřeba vybrat samolepicí materiál, který vám půjde dobře tvarovat a zároveň vám vydrží na jablku za jakéhokoliv počasí. Navíc i jeho sloupnutí by mělo jít snadno bez poškození plodu. Vystřižené motivy nalepte na plody ještě v době, kdy jsou zcela světlé, což je právě tato doba. Nálepky aplikujte na tu stranu, kam nejvíce posvítí slunce. Buďte přitom opatrní, abyste plod nepoškodili nebo jej neshodili ze stromu. Uvidíte, že malovanému jablíčku neodolají ani děti, které je nejí. O tom, jak dále vyzrát na děti, které nemají rády ovoce a zeleninu, jsme psali zde.

Zdroj: www.ireceptar.cz

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu