Vyžeňte natrvalo holuby z balkonu. Několik tipů, díky kterým se už nikdy nevrátí

Ostatní 24. listopadu 2021 | 07:49 — Zuzana Procházková
Holubi na našich balkonech nebo terasách rozhodně nepatří mezi vítané hosty. Svým trusem vše zaneřádí, a navíc mohou být přenašeči různých nemocí. Pokud se vám jich zatím nedaří zbavit, nezoufejte a čtete dále.
Další 3 fotografie v galerii
Vyhnat holuby natrvalo z vašeho balkonu je často velmi obtížné / Pixabay

Holubi jsou možná hezcí svým vzhledem, tím to však končí. Často se o nich hovoří jako o létajících krysách, a to z důvodu přenosu všelijakých nemocí, kterých jsou holubi známými přenašeči. Pokud se vám tedy zrovna holubi usídlili na terase, tak je nanejvýš důležité, abyste si po každém styku s daným místem pořádně umyli ruce. Vůbec také není od věci balkon pravidelně dezinfikovat, abyste se zbavili všech choroboplodných zárodků.

1. Vhodně zvolená atrapa

Prvním krokem k odehnání holubů z vašeho balkonu by mělo být umístění nějaké šikovně zvolené atrapy. Pořiďte si ideálně atrapu vrány nebo jiného dravého ptáka, která funguje nejlépe, a zavěste ji. Holubi se budou atrapy bát. Je však potřeba, abyste čas od času měnili umístění atrapy, neboť by si na ni holubi zvykli a už se nebáli.

2. Zkuste hračky pro děti

Holubi preferují klid a volí tiché balkony. Pokud jim to nedopřejete, velmi rychle se poohlédnou po nějakém atraktivnějším balkoně. Pořiďte si proto dětský větrník, ideálně v nějaké lesklé blýskající se barvě. I sebemenší závan větru jej roztočí a holuby to raz dva vypudí. A pokud máte doma staré nosiče CD, tak i ty z vizuálního pohledu holubům vadí. Můžete je proto na balkon různě zavěsit.

3. Speciální odpuzovače holubů

Další možností je zakoupení speciálních odpuzovačů na holuby v obchodě. Tyto prostředky však bývají často agresivní a některé z nich mohou být nebezpečné například pro domácí mazlíčky. Proto se vždy ubezpečte, že odpuzovač na holuby, který kupujete, je biologicky rozložitelný a neškodí přírodě.

4. Bylinkami proti holubům

Holubům nevoní hned několik rostlin a bylin. Proto se na balkoně vyplatí pěstovat zejména bazalku pravou a bazalku thajskou. Stejně tak poslouží i velmi aromatické byliny jako levandule, rozmarýn, kopr nebo eukalyptus. Dále čtěte: Je nejvyšší čas ochránit před zimou kanadskou borůvku. Nezapomeňte na tuto důležitou věc.

Zdroj: pestdetective.com, worldbirds.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu