Příprava lososového tataráku. Lahůdky, kterou si zamilujete!
Je to zdravé. Kus syrové ryby nikomu určitě neuškodí. A losos má v České republice velkou oblibu. Stačí opravdu kousek a vykouzlíte s ním obrovské zázraky a spokojenost hostů.
Ingredience:
- 750 g syrového lososa v celku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- citronová nebo limetková šťáva
- balzamikový ocet či červený vinný ocet
- lžíce nasekaného kopru + snítky na ozdobení
- 1–2 jarní cibulky
- avokádo (není nutné, takže pokud nemáte avokádo rádi, nemusíte přidávat!)
- čtvercové slané krekry nebo toastový chléb
- limetka a kopr na ozdobu
Příprava:
Lososa zbavte kůže a ostrým nožem ho nasekejte najemno. Pak z masa vytvořte hromádku (dobře to jde pomocí cukrářské stěrky) a tu ještě rozsekejte. Dokonale rozmělněné maso dejte do nekovové misky, osolte, opepřete, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu a podle chuti pár kapek balzamikového nebo červeného vinného octa, případně obojí. Nakonec ještě vmíchejte nasekaný kopr; pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat jemně nasekanou jarní cibulku.
Avokádo oloupejte a nakrájejte na kostičky. Připravené kostičky dejte na dno formičky nebo ručně vytvarujte do finálního tvaru asi půl centimetrovou vrstvu avokáda na kostičky. Navrh pokládáte lososový tataráček.
Pokud nemáte rádi avokádo, rozdělte na talíř krekry a na ně dejte lžíci lososového tataráku, ozdobte snítkou kopru a kouskem limetky. Pokud nemáte krekry a chystáte se použít toastový chléb, použijte vyskakovací topinkovač nebo je opečte na pánvi.
TIP: Lososovou lahůdku můžete dozdobit i kuličkami kaviáru. K lososovému tataráčku se báječně hodí!
Dobrou chuť!