Pečme bezlepkově a přesto hravě: Recept na lahodné bezlepkové sušenky
Recepty
07. února 2017 | 08:34
—
Anna Novotná
Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Máme pro vás druhý báječný recept na bezlekovou dobrotu.
Další 1 fotografie v galerii
Máte chuť mlsat? Zkuste bezlekové sušenky nejen pro celiaky / Nutrifree
Bezlepkové sušenky
Ingredience (na 30 sušenek):
- 180 g ovesných bezlepkových vloček
- 150 g ořechů (vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle)
- 120 g rýžové mouky Nutrifree
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 kypřící prášek (bezlepkový)
- 200 g másla
- 1 lžička vanilkové esence
- 90 ml javorového sirupu
Postup:
- Troubu rozehřejte na 180 °C
- Ořechy vložte do mixéru a na hrubo je rozmixujte
- Máslo dejte rozpustit
- Ve velké míse smíchejte všechny ingredience dohromady a dobře promíchejte
- Těsto dejte na kuchyňskou desku a pomocí tvořítka s pěchovadlem vytvořte sušenky o průměru 6 cm a tloušťky 1 cm
- Vytvořené sušenky přendejte opatrně na plech vyložený pečícím papírem a pečte při
- 180 °C 15 minut
Dobrou chuť!