Nekupujte přeslazené a předražené müsli. Co takhle zkusit vlastní pomerančové müsli s čokoládou?
Pokud milujete ke snídani jogurt s müsli a ovocem, dejte šanci novým chutím a upečte si svoji vlastní granolu. Zkuste jeden oopravdu zdařilý recept. Je jím extra křupavá granola s pořádnou dávkou čokolády. Díky čokoládě se v granole vytvoří velké křupavé kousky, které všichni tak milujeme.
Doba přípravy vám zabere tak 45 minut a z níže uvedených ingrediencí vystačí pochoutka na 4 – 6 porcí.
A co budeme na přípravu müsli potřebovat?
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1 hrnek mandlí
- 1 pomeranč (ideálně chemicky neošetřený)
- 3 lžíce ghí (ghí je přepuštěné máslo, které koupíte ve zdravé výživě)
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 50 g hořké vysokoprocentní čokolády (ideálně 85%)
Postup na přípravu zdravé pochoutky
Pomeranče dobře umyjte a nastrouhejte z něj kůru. Dejte prozatím stranou.
Ve vodní lázni rozpusťte ghí, rýžový sirup a šťávu z celého pomeranče.
Mezitím smíchejte v misce ovesné vločky, nahrubo nasekané mandle a pomerančovou kůru. Vlijte tekutou směs a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
Granolu vsypte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte přibližně 20 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a dopékejte ještě 10 až 15 minut. Během pečení granolu několikrát promíchejte, aby se propekla rovnoměrně.
Vyndejte granolu z trouby a vmíchejte do ní nasekanou čokoládu.
Poté nechte úplně vychladnout. Můžete také granolu nechat vychladnout v lednici a až pak přesypat do vzduchotěsné nádoby.
A pak už můžete zdravě mlsat. Dobrou chuť!