Pečme bezlepkově a přesto hravě: Recept na skvělý bezlepkový borůvkový koláč
Ingredience na jeden koláč
Těsto
- 250 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
- 125 g rozpuštěného másla
- 125 g třtinového cukru
- špetka soli
- 1 vejce
Drobenka
- 50 g másla
- 50 g třtinového cukru
- 80 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
- borůvky
Postup:
Ve větší míse smíchejte všechny suroviny na těsto a rukama jej důkladně zpracujte, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto.
Poté si připravte drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smíchejte v jedné misce a zpracovávejte vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs.
Do pečenky dejte nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačte na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem.
Poté těsto hojně posypte borůvkami a nakonec zasypejte drobenkou.
Pečenku přikryjte poklicí, pečenku zapněte a cca 60 minut pečte, až je těsto zlatavé.
Nechte 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujte a podávejte.
Tip: Koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou.