Pečme bezlepkově a přesto hravě: Recept na báječné palačinky s jahodami

Recepty 15. dubna 2017 | 05:32 — Anna Novotná
Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Máme pro vás další recept na bezlekovou dobrotu. Dnes se můžete těšit na palačinky s jahodami
Bezlepkové palačinky s jahodami / Nutrifree

Ingredience (6-8 porcí):

  • 150 g rýžové mouky Nutrifree
  • 130 g jáhlové mouky
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 450 ml kokosového mléka
  • 1/4 xanthanové gumy, 80 ml vody
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • vaničku jahod na závěrečné dozdobení

Postup:

Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xanthanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xanthanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit. ­
K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte ho rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek. Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky. ­

Tip: Podávat můžete prakticky s čímkoli, co máte doma k dispozici, od marmelády po domácí lískovooříškový krém. Dozdobíme jahodami.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Japonská Okinawa: Ostrov modrých lagun, korálových útesů, dlouhověkosti, skvělého jídla a klidu

Japonská Okinawa: Ostrov modrých lagun, korálových útesů,...

TOP 10 instagramovatelných míst Saúdské Arábie. K focení...

Hokkaidó: Japonský ráj prašanu pro freeride snowboardisty i...

Předprodej oblíbených WALK & BIKE sezónek právě začal....

Hledáte místo, kde je krásně po celý rok? Mallorca nabízí...

Leden ve Špindlu: Ideální sněhové podmínky, lyžování bez...

Zavřít reklamu