Zkuste zdravou a super jednoduchou čokoládovou pěnu hotovou za pár minut
Myslíte si, že co je zdravé, není chutné? Recept na super jednoduchou a nadmíru chutnou čokoládovo-avokádovou pěnu vás vyvede z omylu. Překvapí vás jeho úžasná chuť!
Avokádo
Jedna z mnoha výhod avokáda je, že je velmi tučné. Ale nebojte se, tyto tuky vaší figuře neuškodí, protože se neumí ukládat jako tělesný tuk. Avokádo obsahuje velké množství zdravých nenasycených tuků. Navíc obsahuje neuvěřitelné množství potřebných živin. Avokádo je zdrojem vitaminů A, C, E, ale i více minerálních látek jako například hořčíku, fosforu, draslíku či mědi.
Čerstvé avokádo je jedním z ovocných druhů bohatých na vysoce hodnotné výživné tuky, proteiny, vitamin E a B6, železo, ale i na vlákninu.
Jedna z látek, kterou avokádo obsahuje, zvyšuje produkci hormonu v štítné žláze. Tím stoupá úroveň metabolismu a spalují se kalorie. Další látka v avokádu zase zpomaluje uvolňování inzulínu, čímž se děje to, že si tělo nestihne uložit všechny tuky. Konzumací avokáda dokážeme také efektivně snížit hladinu cukru v krvi, což je také velmi důležité při hubnutí. Avokádo má rovněž silné účinky proti stárnutí a obsahuje také velký počet antioxidantů.
Kakao
Další složkou pěny je kakao. Výzkumy v posledních letech ukázaly, že kakao obsahuje mnoho cenných látek, vitaminů, minerálů, které pomáhají proti únavě, při zvýšené horečce, srdečních problémech, anémii, problémy se střevy a ledvinami či dýchacími problémy. Navíc má kakao protizánětlivý účinek a je plné antioxidantů.
Ingredience na výrobu čokoládové pěny:
- 3 velká a zralá avokáda
- 50 g kakaového prášku
- 3 až 6 polévkových lžic kokosového mléka
- 1 vanilkový lusk
- 2 čajové lžičky kokosového oleje
- 2 polévkové lžíce medu
Postup přípravy
Všechny suroviny vložte do mixéru a při vysoké rychlosti po dobu 1 minuty rozmixujte na jemný krém. Dle velikosti avokáda přidávejte počet lžic kokosového mléka tak, abyste dosáhli požadované hustoty. Krém rozlijte do sklenic a vložte do chladničky na 30 minut a máte hotovo! Puding můžete dozdobit dle chuti. Například ovocem, lístky máty, kokosem či ořechy.
Rada na závěr: Avokádo je chutné a dobře zpracovatelné jen tehdy, když je zralé. Mělo by mít tmavozelenou až hnědou barvu a být trochu měkké. Dále čtěte: Mlsáte rádi? Připravte si skvělý tvarohový dort s ovocem, který je hotový doslova za pár minut.