Pokud míříte k vodě, měli byste znát fígle, jak šikovně schovat klíče, mobil nebo peníze

Ostatní 08. srpna 2020 | 08:40 — Helena Malá
Během dovolené či ve volné chvíli si každý rád odskočí k vodě se vykoupat. Jenže obvykle nastává problém, kam si na pláži dát klíče, peníze nebo mobil, aby vaší krátké nepřítomnosti nezneužil nějaký nenechavec. Máme několik dobrých tipů.
Další 4 fotografie v galerii
Zatímco si jdete zaplavat, zloděj má prostor ukrást vaše cennosti / JumpStory

K vodě si člověk obvykle vezme plážovou tašku, osušku a pár drobností v podobě peněz, klíčů nebo mobilu. Jak ale v tašce ukrýt cennosti? Stačí zapojit fantazii.

Papírové kapesníčky

Mít u sebe papírové kapesníčky není nic neobvyklého. Bankovky pečlivě poskládejte a vložte je mezi ně. Když vám náhodou zloděj bude tašku v době vaší nepřítomnosti prohledávat, jen těžko ho napadne, že máte peníze ukryté právě zde.

Krabička z opalovacího krému

Ne nadarmo se říká, že pod svícnem je největší tma. Až vypořebujete opalovací krém, krabičku nevyhazujte. Pečlivě ji vyčistěte a odsraňte část s hrdlem tak, aby vršek šel stále ještě nasadit. Získáte tak perfektní úkryt na klíče, kreditní kartu, peníze, případně i na mobil. Jen krabičku nezapomeňte vyplnit ještě třeba papírem, aby obsah provokativně neštěrchal.

Líčidla

Ženy běžně s sebou nosí také líčidla. Jakmile je vypotřebujete, opět můžete obaly využít jako schovku. Do krabičky od stínů nebo rtěnky schováte nejen peníze, ale třeba i klíček, pokud tedy zrovna nemáte obří svazek. Nezapomeňte však obaly dobře vyčistit, ať vám zbytky líčidel neznehodnotí třeba ukryté peníze.

Sáček s odpadky

Tento trik je sice možná na první pohled trochu složitější, ale proti zlodějům dobře funguje. Každý u vody nadělá hromadu odpadků. Vypije pivo v plechovce, spořádá balíček tyčinek nebo sní jablko a zůstane mu ohryzek. Vše dejte do sáčku tak, jako byste jej měli připravený k vyhození. Těžko zloděje napadne, že mezi papírky, obaly od plechovek či ohryzky je ukrytý i sáček s telefonem. Můžete jej zabalit nejprve do jednoho sáčku a ten pak pro jistotu ještě vložit třeba do pytlíku od brambůrek.

Dětská plena

Maminky také vymyslely dobrý trik s plenkou. Kupte si jednorázové plenky a několik jich zabalte tak, jako se balí použité plenky. Do jedné z nich ale ukryjte všechny vaše cennosti. Věřte, že zloděj nebude mít chuť pleny rozbalovat.

Trik s taškou

Pokud máte na pláži lehátko nebo alespoň slunečník, můžete i tyto předměty využít k zabezpečení svých věcí. Pokud je taška s věcmi jen tak volně položená, zloděj ji zvládne bez problémů a hlavně nenápadně vzít. Jakmile ale ucho tašky podvlečete pod nohu lehátka nebo slunečníku, už mu krádež značně ztížíte. Pokud chcete před zloději ochránit byt, pořiďte si bezpečnostní dveře, o tématu jsme blíže psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu