Dětský pokoj ve veselém stylu? Máme pár rad jak na to

Komerční sdělení 05. října 2020 | 12:13 — redakce
Narození dítěte otevírá další etapu našeho živoat a s ním přichází i starost o to, aby měl potomek maximální pohodlí. Proto je zařízení dětského pokoje krok, který je vhodné řádně naplánovat. Chcete zařídit dětský pokoj ve veselém stylu? Přečtěte si naše rady jak na to.
Každé období v životě dítěte má jiné a jedinečné potřeby / archiv klienta

Každé období v životě dítěte má jiné a jedinečné potřeby. Pro dítě je nejdůležitější zónou v místnosti spánková zóna, kde bude umístěna jednolůžková postel pro děti. Je však potřeba myslet i na prostor pro zábavu a učení.

Místo pro spaní má byt pohodlné

Pokud mluvíme o spánkové zóně, musíme si říci nejdůležitější nábytek je jednolůžková postel pro děti. Postel v pokoji předškoláka není jen na spaní! Je to místo pro zábavu a relaxaci. Je to také místo, kde si společně čtete večer knížku před spaním nebo si vyprávíte o svých zážitcích. Při výběru postele můžete použít vlastní kreativitu a zakoupenou postel jakkoliv ozdobit barevným nátěrem nebo dětskými aplikacemi. Pozor však, abyste zvolili barvy určené pro děti, které jsou netoxické. Postel musí být pohodlná a mít kvalitní matraci.

Důležitá je zábava

Hra je nejdůležitější činností u dětí předškolního věku. Není to jen příležitost k zábavě, ale především učení a socializace. Děti v tomto věku mají jedinečný dárek hrát si s téměř čímkoli. Samozřejmě, že dnešní děti mají spoustu hraček, a to, co se zdá být nejdůležitější při uspořádání hřiště v dětském pokoji, je uložit hračky tak, aby byly po ruce, ale přesto se vyhnout nepořádku. V současné době existuje mnoho funkčního nábytku pro děti, který usnadňuje ukládání hraček a zároveň je na světě estetický a jednoduše hezký. Vybavit dětský pokoj můžete alespoň malým kobercem, díky kterému bude nejen útulnější, ale také pohodlnější.

Místo k učení

Pro školáky je potřeba vytvořit dokonalé místo k učení. Psací stůl pro děti by měl mít především přiměřenou výšku. Standardní velikost se pohybuje mezi 74 a 77 cm. Stojí však za to jej přizpůsobit výšce dítěte, zvláště když se teprve začíná učit a nábytek pro dospělé je pro něj prostě příliš velký. Velikost desky stolu je dalším důležitým faktorem při výběru tohoto kusu nábytku. Učící se dítě používá mnoho věcí. Vyberte tedy kus nábytku s minimální šířkou 120 cm. Skříň s policemi a zásuvkou na drobné příslušenství budou užitečné pro další knihy a doplňky. Nezapomeňte na různé organizéry - šálky, zásuvky, malé police nebo věšáky, které stojí za to umístit na desku nebo zavěsit na zeď těsně nad ní. Dalším důležitým prvkem vybavení studijního prostoru je židle, která zajistí správné držení těla a ulehčí páteři. Opěradlo musí podporovat celou délku zad, včetně krku.

Místo pro odpočinek

Děti milují chvíle odpočinku, proto neváhejte s výběrem sedacího vaku. Sedací vaky jsou perfektním doplňkem. Děti na nich mohou sedět i ležet, číst si, poslouchat hudbu nebo se jen tak válet. Na výběr jsou i veselé barvy a mnoho různých velikostí. Snadno je sladíte s interiérem dětského pokoje.

Nezapomeňte pokoj doplnit i barevnými závěsy, přehozy a různými rámečky s fotkami. Nechte děti, aby zařizovaly pokoj s vámi, protože je to především jejich království, kde se musí cítit dobře.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu