Podle čeho vybírat psa pro starší lidi a která plemena jsou nejvhodnější

Mazlíčci 24. ledna 2021 | 09:18 — Klára Sanders
Asi nejlepší pohyb pro starší lidi je chůze. Procházka jim zpříjemní den a zároveň udělají něco i pro své zdraví. Procházku jim zpříjemní čtyřnohý společník a navíc bude i důvodem vyjít ven pravidelně každý den. Ke starším lidem budou vhodná inteligentní plemena s klidnou povahou, která jsou zároveň nenáročná na péči.
Další 2 fotografie v galerii
Pes je výborný společník, člověka vítá a dělá život veselejší / Pexels

Pořídit psa babičce nebo dědečkovi má mnoho výhod. Pes je výborný společník, člověka vítá a dělá život veselejší. Navíc člověka přiměje k pohybu a doplní tak denní režim o pravidelné procházky.

Do bytu je vhodné menší plemeno 

Maltézský psík

Pokud bydlí prarodiče v bytě a nemají zahradu, je vhodné menší plemeno. Maltézský psík je trpasličí, takže by v tom neměl být problém. Je milý, přítulný, veselý a oddaný svému pánovi, kterého si dokáže přímo zamilovat.

Maltézáček připomíná svou dlouhou bílou lesklou srstí malou bílou kuličku. Je přizpůsobivý a společenský pes. Patří mezi oblíbená plemena. Není náročný na péči, a proto je vhodný jak pro lidi v důchodovém věku, tak i pro rodiny s malými dětmi.

Yorkshirský teriér

Oblíbeným malým psím plemenem je i yorkshirský teriér. Hodí se i do bytu. Velkou výhodou je jeho srst, protože nelíná. Je to velice veselý a společenský pes, který je také oddaný svému pánovi. Povahou, velikostí a nenáročnou péčí je stejně jako maltézáček vhodný i pro seniory nebo rodiny s dětmi. Pozor ale na to, že má pronikavý štěkot!

Kavalír King Charles španěl

Pro důchodce je dobrý i Kavalír King Charles španěl, společenské plemeno. Je živý, přátelský a nemá sklony k nervozitě nebo agresivitě. Přitom se rád přitulí, ale nevtírá se. Vždy se snaží zavděčit svému pánovi.

Větší plemena se hodí do prostorného bytu nebo domku se zahradou

Zlatý retríver

Do většího bytu nebo do domu se hodí zlatý retrívr. Je to velmi inteligentní pes, věrný, oddaný a spolehlivý. Má klidnou povahu s výbornou schopností učení. Pořídit si ho můžou senioři, rodiny s dětmi i zrakově postižení.

Labradorský retrívr

Variantou je i labradorský retrívr, který se stejně jako zlatý retrívr hodí pro důchodce. Vyniká inteligencí, klidností, učenlivostí a věrností. Plemeno ale vyžaduje i dostatek prostoru a pohybu, proto je vhodnější spíš pro aktivnější důchodce. Psali jsme také: Psí olizování má svůj význam. Naučte se poznat, co znamená

Témata: pes, senioři, důchodce
Související články
Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu