Vybělí prádlo, vyčistí toaletu i pračku a zatočí s vodním kamenem. Fígl, který určitě oceníte

Dům 11. února 2021 | 08:21 — Helena Malá
Zašedlé prádlo, toaleta zanesená vodním kamenem nebo špinavá pračka. To jsou velmi časté problémy snad v každé domácnosti. Pokud chcete na tyto potíže vyzrát, stačí vám k tomu jedna jediná věc, kterou navíc někteří lidé mají doma.
Další 3 fotografie v galerii
Tableta na čištění zubní náhrady se vám bude hodit i při úklidu / Depositphotos

Někdo si na pomoc bere ocet, další sodu, citron nebo kypřicí prášek. Všechny tyto suroviny ale strčí do kapsy malá tableta, kterou dobře znají lidé s umělých chrupem. Pomocí ní si totiž pravidelně čistí svou protézu. Tato tableta ale dokáže i něco navíc. Zlikviduje vám usazený vodní kámen v toaletě či kdekoliv jinde, vybělí prádlo či zašedlé záclony a perfektně vyčistí útroby pračky.

Snadné jako facka

Běžně se tablety rozpustí ve sklenici s vodou, přidá se do ní protéza a po pár minutách jsou náhradní zuby zbaveny bakterií a září čistotou. A podobně jednoduché je využití tablet i při úklidu. A vůbec není třeba k tomuto účelu kupovat značkové výrobky, stačí si pořídit ty nejlevnější tablety na čištění zubní náhrady, které seženete už za méně než sto korun.

Vyčistí pračku i zašedlé prádlo

Zašedlé prádlo dejte do pračky a přidejte prací prášek tak, jak jste zvyklí. Jen ještě do bubnu přidejte asi tři tablety určené k čištění zubních protéz. Je jedno, zda na pračce nastavíte teplotu na 30 stupňů Celsia nebo vyšší. Tablety budou fungovat vždy.

Pokud řešíte zažloutlé prádlo, které se vám nedaří vyprat k vaší spokojenosti, zkuste prádlo před praním namočit do vody, do které jste před tím přidali jednu až dvě tablety na čištění zubních náhrad. Nechejte alespoň půl hodiny až hodinu působit a pak vyperte v pračce. Funguje to i na zažloutlé nebo zaprané záclony. Pokud máte dojem, že výsledek není stoprocentní, zkuste postup zopakovat a do vody dejte o jednu tabletu navíc.

Dobrou zprávou je, že tablety přidané k prádlu vám vyčistí nejen samotné prádlo, ale také vnitřek pračky. Ta bude opět čistá a hlavně voňavá. O tom, co je potřeba pro čistou pračku udělat, jsme psali zde.

Záchod jako nový

Opravdu odolné stopy po vodním kameni v záchodové míse je dost těžké zlikvidovat. Pokud všechny možné postupy selhaly, vytáhněte na pomoc tablety na zubní protézy. Vhoďte do mísy tři tablety a nechejte působit asi hodinu. Pak si vemte na pomoc štětku a záchod důkladně očistěte. Pokud v míse zůstanou zbytky vodního kamene, nechejte příště tablety působit třeba přes noc.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu