Připravte si bleskový nadýchaný rebarborový koláč s drobenkou, po kterém se jen zapráší
Rebarbora je poměrně nevšední ingredience, která má však mnohé využití v kuchyni. Naše babičky z rebarbory dokázaly připravit naprosté zázraky. Nejčastěji se však zavařuje nebo se z ní dělají lahodné zákusky a jiné sladké pečivo. Navíc v dnešní době rebarboru koupíte v jakémkoli supermarketu a můžete tak potěšit rodinu či příbuzné originálním receptem.
Rebarbora a zdraví
Rebarbora je cenným zdrojem vitaminů ze skupiny B, jež mají obecně schopnost posilovat svaly, nervy a kosti. Dále naleznete v rebarboře také niacin stabilizující krevní oběh a kyselinu pantotenovou, která podporuje kvalitu pleti, vlasů a nehtů. Kromě toho je rebarbora také bohatá na kyselinu listovou, jež hraje důležitou roli pro správnou krvetvorbu. Nakonec v rebarboře naleznete vysoký obsah vlákniny, vápníku a hořčíku. Díky své nízké energetické hodnotě je vhodná i při redukčních dietách.
Je zřejmé, že rebarbora má velmi příznivé účinky na lidský organismus. Tak proč si z ní neudělat tento lahodný dokonale nadýchaný rebarborový koláč s drobenkou. Navíc je příprava velmi rychlá a zvládne jej naprosto každý.
Suroviny na lahodný rebarborový koláč
Na přípravu nadýchaného rebarborového koláče s drobenkou budete potřebovat následující suroviny:
- 15 lžic polohrubé mouky
- 15 lžic mléka
- 7 lžic oleje
- 5 lžic cukru
- 2 vajíčka
- 1 prášek do pečiva
- rebarboru
Na drobenku si připravte
- 12 lžic hrubé mouky
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce másla
Postup
Příprava rebarborového koláče je opravdu velmi snadná. Všechny suroviny na koláč, kromě rebarbory, smíchejte ve větší míse dohromady a nalijte na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Následně poklaďte kousky rebarbory. Nyní z hrubé mouky, cukru a másla vypracujte drobenku a posypte s ní bohatě celý koláč. Pečte zhruba 40 minut na 180 °C. Dobrou chuť. Dále čtěte: Založte si dechberoucí záhon z kvetoucích trvalek. Vsaďte na osvědčené kombinace květin.
Zdroj: webmd.com, thespruceeats.com, toprecepty.cz.