Lahodné míša řezy: Připravte si je doma podle receptu našich babiček
Míša řezy jsou fantastickým dezertem. Chuť lahodného krému z tvarohu politého čokoládou na dokonale nadýchaném kakaovém piškotovém těstě je prostě delikatesa. Mylně se však mnozí domnívají, že je příprava náročná. Opak je pravdou. Míša řezy jsou velmi jednoduché, zejména verze na plech, kterou si hned ukážeme.
Kypřící prášek nebo soda
Nedílnou součástí míša řezů je také kypřící prášek do pečiva. Pakliže vám došel, tak vám stejný účel splní obyčejná jedlá soda. Pozor si však dejte na jednu důležitou věc, neboť jedlá soda je mnohem silnější. Jedna lžička jedlé sody nahradí bohatě tři lžičky kypřícího prášku do pečiva. A ještě jeden tip k použití jedlé sody. Ideální je k ní přidat také citrónovou šťávu, v poměru 1:1, aby bylo těsto ideálně nakypřené.
Suroviny na vynikající míša řezy na plech
Budete potřebovat následující suroviny:
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic moučkového cukru
- 6 vajec
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- hrubá mouka na vysypání
Dále na krém si připravte:
- 250 g másla - na vymazání
- 500 g tučného měkkého tvarohu
- 150 g moučkového cukru
Nakonec ještě na polevu:
- 120 g čokolády na vaření
- 100 g másla
- 2 lžíce mléka
Postup přípravy
Nejprve vyšlehejte žloutky spolu s moučkovým cukrem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Poté přidejte olej, mouku předem promíchanou s kypřícím práškem do pečiva a kakao. nakonec jemně vmíchejte také vyšlehaný sníh. Hotové těsto vlijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte na 180 °C 10 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Na jemný krém vyšlehejte tvaroh s cukrem a máslem. Rozetřete jej na zcela vychladlý korpus a nechte zatuhnout v lednici.
Nakonec polevu připravte tak, že do rozpuštěného másla přidáte kostky čokolády a pomalu zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nakonec za stálého míchaní přidejte ještě cukr. Polevou polijte dezert a nechte znovu ztuhnout. Dobrou chuť. Dále čtěte: Přehled psích plemen, která žijí nejdéle. U některých je to dokonce více než 25 let.
Zdroj: toprecepty.cz, mlsnavarecka.cz.