Nekupujte přeslazené a předražené müsli. Co takhle zkusit vlastní pomerančové müsli s čokoládou?

Recepty 31. března 2017 | 14:58 — Anna Novotná
Tento recept je opravdový poklad. Kombinace pomeranče a hořké čokolády je skvělá, křupavé mandle a vločky směs hezky doplňují. Nekupujte přeslazené a předražené müsli z obchodu, když si můžete udělat vlastní. Přesně víte, co do něj dáváte a navíc je mnohem lepší než kupované.
Kombinace pomeranče, hořké čokolády a mandlí je skvělá / Shutterstock

Pokud milujete ke snídani jogurt s müsli a ovocem, dejte šanci novým chutím a upečte si svoji vlastní granolu. Zkuste jeden oopravdu zdařilý recept. Je jím extra křupavá granola s pořádnou dávkou čokolády. Díky čokoládě se v granole vytvoří velké křupavé kousky, které všichni tak milujeme.

Doba přípravy vám zabere tak 45 minut a z níže uvedených ingrediencí vystačí pochoutka na 4 – 6 porcí.

A co budeme na přípravu müsli potřebovat?

  • 2 hrnky ovesných vloček 
  • 1 hrnek mandlí 
  • 1 pomeranč (ideálně chemicky neošetřený) 
  • 3 lžíce ghí (ghí je přepuštěné máslo, které koupíte ve zdravé výživě) 
  • 2 lžíce rýžového sirupu 
  • 50 g hořké vysokoprocentní čokolády (ideálně 85%)

Postup na přípravu zdravé pochoutky

Pomeranče dobře umyjte a nastrouhejte z něj kůru. Dejte prozatím stranou.
Ve vodní lázni rozpusťte ghí, rýžový sirup a šťávu z celého pomeranče.
Mezitím smíchejte v misce ovesné vločky, nahrubo nasekané mandle a pomerančovou kůru. Vlijte tekutou směs a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
Granolu vsypte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte přibližně 20 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a dopékejte ještě 10 až 15 minut. Během pečení granolu několikrát promíchejte, aby se propekla rovnoměrně.
Vyndejte granolu z trouby a vmíchejte do ní nasekanou čokoládu.
Poté nechte úplně vychladnout. Můžete také granolu nechat vychladnout v lednici a až pak přesypat do vzduchotěsné nádoby.

A pak už můžete zdravě mlsat. Dobrou chuť!

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Adam Mišík na někoho působí odtažitě, ve skutečnosti je ale bezprostřední a nesmírně přívětivý

Plánujete malovat kraslice nebo barvit vařená vajíčka? S...

Jak ochránit meruňky proti mrazům? Přichází prudké...

Nejzdravější káva je filtrovaná, shodují se studie. Může...

Peugeot slaví 130 let závodění. Fascinující výstava...

Březen je ideální čas na jarní restart trávníku:...

Jaro je ideální čas na přípravu zahrady: Přilákejte...

Zavřít reklamu