Vynikající banánovo ořechová bábovka: Jednoduchá příprava a skvělá chuť
Příprava bábovky vám zabare maximálně 20 min.
Ingredience
- 4 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 150 g bezlepkové mouky (můžete použít i normální mouku)
- 150 mletých vlašských ořechů + 50 g na vysypání formy
- 2 zralé banány
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 180 ml slunečnicového oleje
Postup přípravy
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem špetkou soli do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Ve velké míse smíchejte suché ingredience – mouku, mleté ořechy a jedlou sodu. Banány oloupejte a rozmačkejte vidličkou společně s vyšlehanými žloutky. Přilejte slunečnicový olej. Přidejte k suchým ingrediencím a umíchejte těsto. Nakonec do těsta pomalu zapracujte sníh ušlehaný z bílků. Po přidání bílků už těsto příliš nemíchejte, aby sníh nespadl.
Předehřejte troubu na 170 °C. Formičku na bábovku si vymažte olejem a posupte mletými ořechy, které jste měli zvášť. Pečte cca 45 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Jestli je bábovka hotová, zkontrolujete pomocí špejle. Pokud se těsto na špejli nelepí, můžete bábovku vyndat z trouby. Bábovku vyklopte z formy ještě teplou. Bábovku můžete dozdobit horkou čokoládovou nebo citrónovou polevou a ořechy.
TIP: Pro ještě lepší chuť přidejte do těsta vanilkový lusk a nasekané kousky kvalitní čokolády.