Zkoušeli jste zmrzlinové cookies? Recept je jednoduchý!
Ingredience na cokies
- 125 g rostlinného tuku
- 100 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 vejce
- 175 g hladké mouky
- 100 g čokolády
- 1 balení stračatelové zmrzliny
Postup přípravy cokies:
Troubu předehřejeme na 200 °C (180 °C horkovzdušná). Na pečící plechy vložíme pečící papír.
Rostlinný tuk, cukr, vanilkový cukr a vejce ušleháme pomocí ručního mixéru do hladka.
Do směsi přidáme mouku a nalámanou čokoládu. Po lžičkách dáme těsto na pečící papír s dostatečnou vzdáleností. Pomocí lžičky těsto lehce přitiskneme, aby nám vzniknul rovný povrch.
Cookies pečeme dozlatova 10-15 minut v předehřáté troubě. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Ingredience na vanilkovou zmrzlinu
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 3 žloutky
- 2 bílky
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy vanilkové zmrzliny
Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem.
K vyšlehaným žloutkům přidáme sníh ze 2 bílků a ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem.
Vanilkovou směs nalijeme do nádoby a dáme do mrazáku alespoň na 2 hodiny.
Když nám zmrzlina vychladne spojíme cookies pomocí zmrzliny a vytvoříme sendvič. A můžeme servírovat. Dobrou chuť!