Blíží se Velikonoce a všude se to bude hemžit vejci. Připravte si skvělou vaječnou pomazánku

Recepty 04. dubna 2017 | 05:30 — Anna Novotná
Vzhledem k tomu, že se blíží Velikonoce a bude se to všude hemžit vejci, máme pro vás několik receptů a inspirací co s vejci. Jako první přinášíme recept skvělou vaječnou pomazánku.
Vaječná pomazánka / Akademiekvality

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty.

Recept na vaječnou pomazánku

Ingredience

  • 9 vajec
  • 250 g pomazánkového másla
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 jarní cibulka
  • sůl, pepř

Postup

1. Vejce uvařte natvrdo a nechte zcela vychladnout.
2. Vychladlá vejce oloupejte a z poloviny oddělte žloutky.
3. Žloutky vyšlehejte elektrickým šlehačem s majonézou a pomazánkovým máslem.
4. Zbylá vejce nakrájejte nadrobno a zamíchejte do vyšlehané směsi.
5. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou jarní cibulku, osolte a opepřete podle chuti.
6. Podávejte na čerstvém chlebu, například s ředkvičkami nebo čestvou pažitkou.

Dobrou chuť!

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Claudie Schiffer stárne s grácií. Její tipy, jak vypadat skvěle po padesátce, vás překvapí svou jednoduchostí a dostupností

Rádi si posedíte večer na zahradě? Zasaďte si květiny,...

Nepropásněte bezovou sezonu. Léčivý poklad z přírody vám...

Letničky, které nepřestanou kvést: Tipy a inspirace na...

Rozhodujete se, jakého psa si pořídit? Přehled psích plemen...

Dopřejte dracéně nyní správnou péči, díky které celý...

Co s vařenými vejci po Velikonocích? Připravte z nich chutné...

Zavřít reklamu