Děti milují bunkry a schovky. Vytvořte jim vlastní domek v jejich pokoji

Dům 01. dubna 2020 | 16:48 — Helena Malá
Snad každé dítě miluje nejrůznější bunkry a schovky, kde se může ukrýt před okolním světem. Dopřejte jim tuto radost i v jejich vlastním pokoji a postavte jim domek, ve kterém mohou spát, ale také si hrát. Výhodou je, že tyto domky lze postavit nejen ve velké místnosti, ale i v malém pokojíčku.
Dalších 6 fotografií v galerii
Děti obytné domečky milují / Pinterest

I dospělí čas od času potřebují najít místo, kde naberou nové síly. A u dětí to platí dvojnásob, i proto se jim opravdu zavděčíte, když jim takový kout v jejich pokoji vytvoříte. A pokud budete chtít, může se taková dětská "zašívárna" stát i vysloveně designovým kouskem a dominantou pokoje. Řeč je o obytném domečku.

Zapojte fantazii

Obytný domeček může mít mnoho podob a vždy je třeba se přizpůsobit vašim možnostem, a to jak finančním, tak prostorovým. Dobrou zprávou je, že domek lze postavit i v opravdu miniaturním pokojíčku, nemusí totiž zabrat o moc více prostoru než klasická postel.

K dostání jsou už hotové domečky, ale rozhodně nejde o levnou záležitost. Pokud jste ale zruční nebo máte v okolí šikovného truhláře, pořídíte domeček za zlomek ceny.

Dřevo vede

Nejčastěji se domečky vyrábějí ze dřeva. Někdy lze sestavu vytvořit i pomocí nábytku na míru a případně rozličných textilií. Dřevo ale vypadá stylově, působí teplým dojmem a je příjemné nejen na pohled, ale i na dotek.

Nábytek z masivu už dávno nemusí být jen v klasickém přírodním provedení, můžete jej ozvláštnit různými odstíny. Dřevěný nábytek je také velmi pevný a odolá tak bez větších problémů i dětskému řádění. Pokud ale hledáte ekonomicky úspornější variantu, postavte dětem v pokojíku jednoduché indiánské teepee, návod, jak jej vyrobit, najdete v našem článku zde.

Myslete na zdraví dětí

Pokud se rozhodnete dřevěný nábytek natřít, nezapomeňte při výběru barev myslet na zdraví svých nejmenších. Děti v nestřežený okamžik mohou začít dřevěný nábytek okusovat. A proto je nutné, aby nátěry splňovaly velice přísné normy na obsah škodlivých látek.

V celé Evropě je uznávána evropská norma EN 71 pro povrchovou úpravu hraček. A právě tuto normu musí splnit a nechat pravidelně ověřovat každý výrobce barev, který dodává barvy výrobcům hraček a dětského nábytku. Jak by mohl dětský obytný domeček vypadat, se můžete podívat v naší fotogalerii pod článkem.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu