Také sedačky dnes mohou být chytré. Zamilují si je milovníci hudby i rodiče malých raubířů

Dům 27. července 2020 | 11:22 — Helena Malá
Dnes se už lidé mohou při výběru nové sedačky zaměřit na víc než jen to, aby rozměrově zapadla do obýváku nebo alespoň trochu vzhledově odpovídala vašim představám. Dnešní sedačky lze právěm označit za chytré. Dokáží toho víc, než si možná umíte představit.
Další 3 fotografie v galerii
Moderní sedačky toho umí opravdu hodně / Depositphotos

Rozkládací sedací souprava s funkcí lůžka, sedačka s úložným prostorem, relaxační funkcí nebo nabíječkou na mobil. Není zkrátka gauč jako gauč. Lidé si v dnešní uspěchané a náročné době potřebují opravdu odpočinout a na tento trend reagují také výrobci sedacích souprav.

Nepodceňujte komfort

Ať už si vybíráte jakoukoliv sedačku, měla by být příjemná na sezení. Nestačí ji zhodnotit vizuálně, je třeba si na ni i sednout či lehnout. Roli hraje nejen střih, ale i materiál a konstrukce.

Je třeba také počítat s tím, že jsou v rodině různí lidé - malí, velcí, hubení či silnější. Sedačka je ale jen jedna a přesto musí vyhovovat všem. Oceníte tak variabilní model, který nabízí možnost změny sezení a výšky opírání prostřednictvím speciálních posuvných opěradel a polohovatelných područek. Každý si tak může sedačku nastavit podle svého gusta a hlavně svých proporcí.

Sedačka pro zimomřivé

Kdo jednou vyzkoušel vyhřívaná sedadla v autě, moc dobře ví, jak je to příjemné. Pokud jste zimomřiví, můžete si stejný luxus dopřát i doma v obýváku. Jednoduše se poohlédněte po vyhřívané sedačce. V létě tuto funkci sice nevyužijete, ale v ostatních měsících ano. Během chladných dní vás sedačka příjemně zahřeje a dopřeje tělu i duši tu pravou úlevu.

Dokonalý relax

Moderní sedačky myslí také na relax. Když chcete, opěradlo se mírně sklopí dozadu, opěrka na nohy se naopak vysune dopředu, aby si vaše nohy mohly příjemně odpočinout – ze sedu se tak během chvilky dostanete do polohy v pololeže, což je ideální pro čtení a sledování televize. Další vybavení pro ještě pohodlnější posezení jsou funkce nastavení opěradla, hloubky sedu a také opěrky hlavy. A protože u sledování filmu nesmí chybět pití a něco dobrého na zub, vsaďte na sedací soupravu s vyklápěcím stolkem v opěradle. Aby se z obýváku stalo dokonalé místo pro relax, je třeba z něj odstranit zdroje negativní energie, jak jsme psali zde.

Minibar po ruce

Sedací soupravy ale nemusejí disponovat jen prostým výsuvným stolkem. Existují i kousky s vestavěným minibarem. Poskytne vám úložný prostor nejen na nápoje, ale například i na různé pochutiny. Všechny své snacky tak budete mít vždy po ruce. Součástí vestavěného baru jsou často i zabudované držáky na sklenice.

Technické vychytávky

Pro milovníky high-tech existují sedací soupravy s integrovanými zásuvkami, USB portem a nabíječkou na mobil a milovníci hudby zase ocení sedací soupravu, která má zabudovaný audiosystém se dvěma reproduktory v rohové části. Když si budete chtít pustit svou oblíbenou muziku, nebudete se muset z vašeho pohodlného gauče vůbec zvednout. Díky propojení s bezdrátovým systémem bluetooth si můžete oblíbenou hudbu jednoduše pustit ze svého mobilního telefonu, notebooku či tabletu, a přitom získáte skvělý zvuk.

Materiál, který odolá malým raubířům

Každý, kdo má doma malé děti, ví, že stačí chvilka nepozornosti a váš malý raubíř ji "vylepší" svým výtvarným dílkem či flekem od nějakého jídla. Děti si totiž sedačku rády pletou s hřištěm a podle toho pak tento sedací nábytek vypadá. I tento problém ale má řešení. Poohlédněte se po sedačce vyrobené ze speciálního vysoce odolného materiálu. Jde o látku, která zvládne i velmi hrubé zacházení a doslova přežije nejen pokusy vašich dětí o vytvoření uměleckého díla, ale i polití různými tekutinami od červeného vína až po coca-colu. Sedačku totiž lze velmi snadno vyčistit.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu