I miniaturní dětský pokoj lze zařídit hezky a přitom funkčně. Prozradíme, co je klíčem k úspěchu

Dům 05. září 2020 | 08:50 — Helena Malá
Připravit dítěti perfektní dětský pokoj není zrovna snadná záležitost. Už jen proto, že jde často o velmi malou místnost a na první pohled se může zdát, že je naprosto nereálné do ní vtěsnat vše potřebné. Ale nebojte se, jde to. Musíte jen znát ty správné fígle.
Další 3 fotografie v galerii
I malý pokojík lze vybavit hezky a funkčně / Depositphotos

Vybavit nábytkem prostorný dětský pokoj není nic složitého, ale poradit si s místností, která má doslova jen pár metrů čtverečních, to už tak snadné není. Jedno řešení ale existuje - minimalismus. Malé pokojíčky nejsou žádnou výjimkou a výrobci nábytku to dobře vědí. Proto se mnozí z nic zaměřují na dětský nábytek v minimalistickém designu. A ten skutečně dokáže ušetřit víc místa, než si možná dokážete představit.

Zóny musejí být zachovány

Pokud chcete, aby dětský pokoj splňoval svou funkci, musíte jej rozdělit do několika zón, a to bez ohledu na to, s jakým prostorem pracujete. Dítě musí mít v pokojíku zónu na spaní, na přípravu do školy, na ukládání věcí a samozřejmě také na hraní. Jen tak se bude vaše dítě ve svém království cítit opravdu dobře.

Patrová postel

Pokud pokojík obývají dvě děti, je v případě malé místnosti prakticky nutnost pořídit patrovou postel. Právě ta totiž dokáže v malém pokoji ušetřit vůbec nejvíc místa. Dnes už je naštěstí nabídka patrových postelí a dětských postelí s přistýlkou opravdu veliká, takže vybrat by si měl jak nenáročný člověk, tak milovník luxsnějších kousků.

Pracovní koutek

Nezanedbatelný prostor zabírá v dětském pokoji také pracovní stůl. Není řešení pořídit dětem miniaturní stoleček, na který si sotva položí pouzdro. V minimallistickém designu lze pořídit i stoly s dostatečně velkou pracovní deskou, jehož součástí jsou i různé horní police. Stůl nemusí být nijak extra hluboký, když je dostatečně dlouhý. Takový stůl nebude příliš zasahovat do prostoru dětského pokoje, což je v případě malého pokojíčku žádoucí.

Šatní skříň

V dětském pokoji samozřejmě nesmí chybět šatní skříň. Na objemné skříně připomínající almaru rovnou zapomeňte. Raději se poohlédněte po minimalisticky řešené otevřené skříni, která pojme hodně věcí, ale přitom bude působit vzdušně a lehce. A to malému prostoru jedině prospěje. Otevřené šatní regály, které zdaleka nejsou tak hluboké jako klasické šatní skříně, můžete dát vedle sebe nebo do pravého úhlu tak, aby vám vyplnily prázdný roh místnosti.

Světlé barvy

Malému pokoji pomůžete také tím, že zvolíte nábytek ve světlých barvách. Nemusí jít hned o bílou, klidně zvolte odstín světlého dřeva nebo šedivou barvu. Každopádně vybírejte raději světlý nábytek, protože ten tmavý místnost zbytečně opticky zmenší. O tom, jak se dá v interiéru kouzlit s barvami, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu