Ucpaný záchod vyřešíte na jedno spláchnutí. Vyzkoušejte fígl instalatérů s potravinovou fólií

Dům 19. prosince 2021 | 10:11 — Zuzana Procházková
Ucpaný záchod je jako noční můra. Co ale s tím? Většina z nás sáhne po telefonu a zavolá instalatérovi, což se ve finále velmi prodraží. Vyzkoušejte proto první tento osvědčený instalatérský trik s obyčejnou potravinovou fólií.
Další 3 fotografie v galerii
Ucpaný záchod je nejspíš ta nejhorší noční můra v domácnosti / Depositphotos

Ucpaný záchod, to rozhodně není nic příjemného. Příčin, proč se záchod ucpává, je spousta. Může se jednat o zanesené potrubí, úzký sifon nebo například špatné splachování. Ve většině případů je viníkem právě ucpané potrubí. A právě s touto příčinou si vy můžete nejsnáze poradit sami. Podělíme se s vámi o skvělé triky.

Nejlepší triky na ucpaný záchod

Každému se rozhodně vyplatí mít v rukávu několik triků a fíglů, jak si poradit s ucpaným záchodem. V dnešní době jsou totiž instalatérské služby poměrně drahé, navíc si řemeslníci účtují peníze ještě za pohotovostní - urgentní výjezd. Na odstranění příčiny ucpaného záchodu a zprůchodnění zablokovaného odtoku můžete použít například bělidlo, ocet se sodou nebo právě potravinovou fólii. Ta by měla splnit podobnou roli jako gumový zvon.

Proč zrovna potravinová fólie

Skvělý trik s potravinářskou fólií spočívá v tom, že nepotřebujete nic jiného a fólii na potraviny má doma každý. Jestliže máte i fólii z pevnějšího materiálu, která se využívá například k balení nábytku nebo přebalování kufrů, pak rozhodně použijte ji. Efekt bude lepší a bude se vám s ní lépe pracovat. Pokud budete používat tu klasickou potravinovou, pak použijte alespoň dvě vrstvy, abyste zabránili jejímu protrhnutí.

A jak potravinovou fólii použít

Nejprve zvedněte vínko i prkénko toalety. Poté potravinovou fólií obalte precizně záchodovou mísu tak, abyste zcela znemožnili přístup vzduchu. Běžná fólie na potraviny nebude dostatečně široká pro omotání celé mísy, proto ji budete muset omotat několikrát. Většinou postačí, když ji omotáte třemi nebo čtyřmi pásy fólie. Nezapomeňte ji dobře přilepit hluboko pod okraj mísy, aby skutečně držela a nedostával se dovnitř mísy vzduch.

Odstranění ucpaného záchodu na jedno spláchnutí

Jakmile máte záchodovou mísu důkladně obmotanou bez přístupu vzduchu, pak můžete spláchnout, přičemž spláchněte celou nádrž. Uvidíte, že se fólie jakoby nafoukne, vytvoří v míse totiž podtlak. Proto otevřenými dlaněmi mírně stlačujte fólii směrem do mísy, abyste rozpumpovali obsah mísy, tedy posunuli překážku v potrubí a odtok se uvolnil. Je to podobná práce jako se zvonem. Uvidíte, že se ucpaný odpad krásně uvolní. Dále čtěte: Jak se správně starat o pokojové rostliny během zimy. Nejdůležitější jsou dva faktory.

Zdroj: homeserve.com, plumbingtroopers.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu