Využijte tradiční věci netradičně. Poradíme několik vychytávek pro každou hospodyňku

Dům 29. srpna 2019 | 08:28 — Veronika Prášilová
Každá hospodyňka si čas od času najde nějakou vychytávku, která jí usnadňuje různé činnosti v domácnosti. S postupem let přicházíme také na různé zlepšováky, ke kterým využíváme věci, které měly původně zcela jiný účel, ale pro ten nový se skvěle osvědčily.
Další 3 fotografie v galerii
Konec lovení koření z polévek a omáček / Internet

Pojďte se společně s námi podívat na některá zajímavá ulehčení, která se snad zalíbí i vám.

Jde to i bez lovení

Bobkový list, nové koření či kuličky pepře. To je namátkou výčet některých ingrediencí, s nimiž se setkáváme při vaření snad každého rodinného oběda či minimálně polévky. A jistě se shodneme na tom, že není nic otravnějšího, než toto koření následně lovit z hrnce. Někteří obchodníci tohoto chytře využili a začali prodávat přímo pytlíčky s tímto kořením, které jednoduše po vaření vytáhnete a vyhodíte.

Pokud se vám ovšem nechce tyto pomocníky kupovat, ať už je důvod jakýkoliv, zkuste to udělat následovně. Vezměte si čajové sítko, které se dá uzavřít, vložte do něj potřebné koření a dejte do hrnce společně s ostatními surovinami. Jelikož je tento cedníček uzpůsobený na louhování čaje ve vroucí vodě, neublíží mu právě ani teploty při vaření a výsledný efekt bude stejný, jako byste do polévky či omáčky vložili pytlík od výrobce. Po uvaření čajítko jednoduše vytáhnete, koření vyhodíte a nemusíte se stresovat s jeho lovením.

Řád zlaté vařečky za tento nápad

Když už jsme u vaření. Také se vám čas od času stává, že postavíte hrnec na sporák, někam si odběhnete a on vám mezitím přeteče? I v tomto případě existuje skvělá vychytávka na to, aby se vám to nestávalo. Jednoduše na hrnec položte dřevěnou vařečku, která vodu v hrnci udrží. Nevíme přesně proč, ale skutečně to funguje.

Pověste cibuli na hřebík

Bydlíte v bytě a máte občas problém se skladováním cibule nebo česneku? Aby i to pro vás bylo pro příště hračkou, vezměte si na pomoc starou punčochu, kterou předtím vyperete a do níž jednotlivé kousky uložíte. Dbejte na to, aby mezi každou cibulí byl udělaný uzlík, který oddělí každý kus od sebe. Naplněnou punčochu si pak jednoduše pověste na dvířka spíže nebo jiné suché a tmavé místo. Vždy, když budete potřebovat cibuli odebrat, těsně pod uzlíkem punčochu ustřihnete.

Efektní vychytávkou je také využití luštěnin či těstovin jako stojanu na nože. Možná to zní divně, ale skutečně to funguje. Více o tom, jak si dlouhodobě netupit nože v příborníku, se dozvíte zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu